Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Να ελεγχθεί για κακούργημα όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ της σύμβασης για το Ελληνικό

Κωνσταντοπούλου: Να ελεγχθεί για κακούργημα όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ της σύμβασης για το Ελληνικό
Σήμερα η ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επένδυση στο Ελληνικό
Την θέση ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ της σύμβασης για το Ελληνικό θα πρέπει να ελεγχθεί για κακούργημα διατύπωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Ο κ. Πιτσιόρλας, οι υπουργοί που θα υπογράψουν και όποιος σήμερα ψηφίσει «ναι», πρέπει να ελεγχθεί για κακούργημα, δεν είναι αστείο πράγμα.
Όταν υπάρχουν εκτιμήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου που αποτιμούν σε 3 δισ. το τίμημα, των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που αποτιμούν σε 2,3 δισ. ο ένας και 1,5 δισ. ο άλλος την αξία αυτής της έκτασης και η κυβέρνηση υπογράφει για να την εκχωρήσει για 900 εκατ. σε βάθος δεκαετίας, πράγμα που σημαίνει 576 εκατ. παρούσα αξία, υπάρχει μία τερατώδης ζημιά του ελληνικού δημοσίου, η οποία είναι γνωστή» τόνισε μιλώντας στο Real Fm η κα.Κωνσταντοπούλου.
«Εκείνοι, λοιπόν, οι οποίοι θα επιχειρήσουν απόψε να ξεπλύνουν αυτή τη δικαιοπραξία και εκείνοι, οι οποίοι προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές του ευθύνες, ούτε καλή πίστη μπορούν να επικαλεστούν, ούτε άγνοια.
Είναι ξεκάθαρο ότι με νομικίστικους ελιγμούς και νομοθετικά τερτίπια προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και αυτό αυτοτελώς αποδεικνύει ότι γνωρίζουν ότι έχουν την ευθύνη αυτή» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
Ερωτηθείσα για το εάν ο νέος νομικός φορέας υπεράσπισης δημοσίου συμφέροντος που έχει εξαγγείλει, θα κινηθεί και για το θέμα αυτό, η κα.Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «ο νομικός φορέας, ούτως ή άλλως, μεταξύ των τεσσάρων θεμάτων που έχει θέσει σε προτεραιότητα, έχει γνωστοποιήσει ότι θα κινηθεί για τα θέματα που αφορούν το χρέος και φυσικά το Ελληνικό είναι άμεσα συναρτώμενο με την επιβολή στη χώρα μας αυτού του παράνομου χρέους».
«Πέραν, όμως, αυτού και μέχρι την έγκριση του καταστατικού του νομικού φορέα που έχει μία διαδικασία ενώπιον της Δικαιοσύνης, ήδη μεθαύριο θα κάνουμε νομικές κινήσεις» είπε η κα.Κωνσταντοπούλου.
Σημειώνεται ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου και η ψήφιση του αναμένεται αργά απόψε το βράδυ με τη συναίνεση όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης, υπεραμύνθηκε της σύμβασης, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη στρατηγική επένδυση που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να τη βελτιώσει κατά πολύ, υπογραμμίζοντας ότι πέραν του τιμήματος των 915 εκατ. ευρώ που κατέβαλε ο επενδυτής θα γίνουν επιπλέον 1,5 δισ. έργα υποδομής και τόνισε ότι όλοι οι ανοιχτοί χώροι θα κατασκευαστούν την πρώτη 5ετία, κάτι που δεν προβλεπόταν στην προηγούμενη σύμβαση.
 Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Άδωνις Γεργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για θράσος, υποστηρίζοντας ότι όσο ήταν αντιπολίτευση πάλεψε εναντίον οποιασδήποτε επένδυσης που θα πήγαινε τη χώρα μπροστά.
«Τέτοιοι Φαρισαίοι και υποκριτές είστε.
Η πρώτη φορά Αριστερά στην εξουσία έρχεται και πανηγυρίζει που δίνει τα αεροδρόμια στους Γερμανούς.
Όταν το έκανε ο κ.Σαμαράς ήταν προδότης, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι πατριώτης» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης