Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νικολόπουλος: Ας μας πει ο Στουρνάρας ποιοι εκτίμησαν ότι ο «αέρας» του Ψυχάρη αξίζει 15 εκατομμύρια

Νικολόπουλος: Ας μας πει ο Στουρνάρας ποιοι εκτίμησαν ότι ο «αέρας» του Ψυχάρη αξίζει 15 εκατομμύρια
«Τα κανάλια της διαπλοκής και τα αφεντικά τους ασχολούνται ως “γιδοβοσκοί με τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα” και όχι με την “καμπούρα” τους»
Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΟΛ Παναγιώτη Ψυχάρη, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη σε εκτενείς δηλώσεις για τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν την τελευταία 20ετία στα κανάλια της διαπλοκής και τα κόμματα της σήψης και της παρακμής.
Ο Νίκος Νικολόπουλος διατυπώνει ερωτήματα για την αναβολή της δίκης του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου.
Ειδικότερα:
«Τα κανάλια της διαπλοκής και τα αφεντικά τους ασχολούνται ως “γιδοβοσκοί με τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα” και όχι με την “καμπούρα” τους.
Ο ελληνικός λαός ανησυχώντας και βλέποντας ότι η δίκη οδεύει και πάλι προς αναβολή και αυτό είναι προς το συμφέρον των κροίσων που παραπέμπονται”.
Θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να φανεί εάν υπήρξε και τρίτο πρόσωπο που συντόνιζε την επιχείρηση "περούκας – gate".
Καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί να έρθουν στην βουλή και να απαντήσουν στα ερωτήματα που μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου έθεσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος σήμερα.
Ήταν σύννομες οι ενέργειες των εισαγγελέων που αναμίχθηκαν στην υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως προς την μετάφραση των εγγράφων;
Ποιοι ονομαστικά ήταν αυτοί οι Εισαγγελείς;
Στην υπόθεση παρακολούθησης της πρωθυπουργικής αποστολής στις ΗΠΑ αναμίχθηκε και άνθρωπος του τηλεοπτικού σταθμού alpha και αυτή η υπόθεση εκτυλίχτηκε, την παραμονή και ημέρα της δίκης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Δημιουργεί μέγιστες υποψίες το γεγονός ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, αντί να κάθεται στο εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης του alpha.
Ως εκ τούτου θα γίνει πραγματική έρευνα για την όζουσα αυτή υπόθεση και ελπίζω ότι θα ζητήσετε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να προκύψει ποιός συντόνισε ή αναμίχθηκε στην υπόθεση παρακολούθησης».
Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε στον… «αέρινο» εγγυητή δανείου 15 εκατ. ευρώ Παναγιώτη Ψυχάρη:
«Περιμέναμε μετά τον σάλο ότι ο εισαγγελέας αλλά και ο θεματοφύλακας των ξένων Τραπεζικών συμφερόντων Γιάννης Στουρνάρας θα είχαν αμέσως κινηθεί αυτεπαγγέλτως εις βάρος του υιού του Σταύρου Ψυχάρη που χωρίς αιδώ καμαρώνει γιατί με αέρα πήρε εκατομμύρια ευρώ.
Από σήμερα ο Παν. Ψυχάρης είναι στα χέρια της αδέκαστης Δικαιοσύνης από την οποία ζητάμε επίσης να βρεις απαντήσεις σε όλα τα δεν απαντώ του Παν. Ψυχάρη που είπε στην επιτροπή της Βουλής αρνούμενος να συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου των θαλασσοδανείων.
Είμαι βέβαιος πως στον εισαγγελέα θα πει, ποιος είναι ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας “Brionte Limited”, στην οποία ανήκει έκταση 26 στρεμμάτων στη θέση Άγιος Αιμιλιανός στο Πόρτο Χέλι, εντός της οποίας έχει οικοδομηθεί πολυτελής βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων με πισίνα και ιδιωτική μαρίνα.
Άλλωστε είναι ένα θέμα το οποίο ερεύνησε και ο εισαγγελέας κ. Γ. Μπρής και νομίζω πως υπάρχει και σχετικό πόρισμά που “βγάζει μάτι”».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης