Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλύτερος ο Μητσοτάκης από Τσίπρα στην ΔΕΘ – Η ΝΔ μειώνει φόρους και ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο χρέος... και η Χρυσή Αυγή

Καλύτερος ο Μητσοτάκης από Τσίπρα στην ΔΕΘ – Η ΝΔ μειώνει φόρους και ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο χρέος... και η Χρυσή Αυγή
Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μεταλάχθηκε σε μια νεοφιλελεύθερη αριστεροδεξιά συνιστώσα και η ΝΔ δεν χρειάστηκε να κάνει πολλές κωλοτούμπες πάνω κάτω παρέμεινε πολύ κοντά στο οικονομικό της πρόγραμμα.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας των δύο βασικών διεκδικητών της εξουσίας του Τσίπρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του Μητσοτάκη του αρχηγού της ΝΔ στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι ο Μητσοτάκης ήταν καλύτερος από τον Τσίπρα.
Το σημαντικότερο όμως όλων ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ξεγυμνώθηκαν πολιτικά και ιδεολογικά όταν… χαρακτήρισαν τις μειώσεις φόρων επικίνδυνες και εμφανίστηκαν ως οι πιστοί οπαδοί των μνημονίων και της λιτότητας.
Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μεταλάχθηκε σε μια νεοφιλελεύθερη αριστεροδεξιά συνιστώσα και η ΝΔ δεν χρειάστηκε να κάνει πολλές κωλοτούμπες πάνω κάτω παρέμεινε πολύ κοντά στο οικονομικό της πρόγραμμα.
Αν και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μνημονιακά κόμματα… με κακό παρελθόν οι εξαγγελίες της ΝΔ είναι πιο κοντά σε αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος.
Η μείωση των φόρων – αν όντως μπορεί να πραγματοποιηθούν – χωρίς ισοδύναμα που είναι η πρόταση της ΝΔ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.
Από την ομιλία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ εξάγεται ένα συμπέρασμα, επιχείρησε να προσεγγίσει τις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος μαστίζεται από την κρίση, την λιτότητα και την ακραία φορολόγηση.
Παρ΄ ότι ο Μητσοτάκης θεωρείται από ορισμένους ακόμη ανέτοιμος να κυβερνήσει ωστόσο στην ΔΕΘ φάνηκε ότι είναι ένα βήμα εμπρός από τον Τσίπρα ο οποίος…απλά επανέλαβε ότι… σύντομα θα λυθεί το χρέος… όταν πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είχε αναφέρει ότι… το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί το 2018.
Ο Μητσοτάκης παρουσίασε ορισμένες οικονομικές θέσεις που ενώ είναι σίγουρα θετικές δεν έχει πείσει ότι μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς ισοδύναμα.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν τα 1,9 δισεκ. μειώσεις φόρων θα απαιτήσουν ισοδύναμα και τι είδους....
Ο Τσίπρας αντιπροτείνει ένα σχέδιο για το πώς η Ελλάδα θα φύγει από την επιτροπεία στην οποία η κυβέρνηση του εγκλώβισε την Ελλάδα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Μητσοτάκης ήταν καλύτερος από τον Τσίπρα στην ΔΕΘ κυρίως γιατί η ΝΔ προσπάθησε να πει κάτι νέο χωρίς να απομακρυνθεί από τις οικονομικές της θέσεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παγιδεύτηκε υποστηρίζοντας το μνημόνιο.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο δεν είναι επικίνδυνο αλλά οι προτάσεις για μείωση των φόρων.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Attica bank βρέθηκε στο επίκεντρο και των δύο προέδρων Τσίπρα και Μητσοτάκη.
Ο Τσίπρας ζήτησε η ΤτΕ να διασφαλίσει την σταθερότητα των τραπεζών και ο Μητσοτάκης ζήτησε να ελεγχθούν τα περίεργα δάνεια αυτής της ταλαιπωρημένης τράπεζας.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο ειδικά των τελευταίων ημερών ήταν η στάση των δύο μεγάλων κομμάτων έναντι της Χρυσής Αυγής που είναι σταθερά το τρίτο κόμμα με 9% και με ποσοστά αυξανόμενα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με μια απαράδεκτη ανακοίνωση κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ως μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.
Από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του δικαστηρίου, ας βγει η απόφαση και θα δούμε στο τέλος ποιο κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη….ποιος συνέταξε αυτό το κείμενο, ποια συνιστώσα;
Στην Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε και ο Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές απαντώντας ένα ξερό ΟΧΙ.
Το μεγάλο λάθος τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε πτώση όσο και της ΝΔ είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι το τρίτο κόμμα της Βουλής με αυξητικές τάσεις και κάποια στιγμή απαιτείται να δείξουν τον δέοντα πολιτικό σεβασμό.
Τι θα πουν αυτά τα δύο κόμματα όταν αθωωθεί η Χρυσή Αυγή;
Τι πρόσχημα θα χρησιμοποιήσουν τότε;
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα την Χρυσή Αυγή αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι το δημοκρατικό κόμμα και οι υπόλοιποι κομπλεξικά και εμμονικά κόμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης