Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο τόπος χρειάζεται άλλη Κυβέρνηση και άλλο Πρωθυπουργό

Γεννηματά: Ο τόπος χρειάζεται άλλη Κυβέρνηση και άλλο Πρωθυπουργό
«Ας μην ονειρεύονται αυτοδυναμίες», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά
«Ο τόπος χρειάζεται άλλη Κυβέρνηση και άλλο Πρωθυπουργό», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, , Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News.
Κατά την ίδια, αυτό που προέχει «είναι να συμφωνήσουμε επιτέλους σε μια εθνική γραμμή και να την υπηρετήσουμε πριν να είναι αργά.
Αυτή την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με ευρεία κοινοβουλευτική και λαϊκή στήριξη μπορεί να την υλοποιήσει.
Η κατανομή των ρόλων και η διανομή αξιωμάτων δεν με απασχολεί.
Είναι όμως για εμάς αυτονόητο ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι επικεφαλής μιας τέτοιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης».
Σημείωσε δε, πως «ο κ. Τσίπρας με τη στήριξη των ΑΝΕΛ διατηρεί μια οριακή, ευκαιριακή και ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» και «οι βουλευτές τους «με πόνο ψυχής» όπως λένε ακολουθούν μέχρι τώρα».
Εμείς, πρόσθεσε, «αμφισβητούμε όμως ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός μπορούν να βγάλουν την χώρα από τα αδιέξοδα της κρίσης.
Γιατί κάθε μέρα πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα με την αναξιοπιστία και την ανικανότητα τους.
Σε κάθε περίπτωση η πολιτική και κοινωνική τους απομόνωση και τα αδιέξοδα της πολιτικής τους θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε πολιτικές εξελίξεις».
Για το αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, για εκλογές, η κ. Γεννηματά είπε πως «το έργο του «φύγε εσύ για να έρθω εγώ» κρατά τη χώρα καθηλωμένη στην κρίση 6 χρόνια τώρα.
Είναι η ώρα να δούμε ποιο είναι το momentum για τη χώρα και όχι το momentum για πολιτικές προσωπικές καριέρες και κομματικές επιδιώξεις.
 Αυτά τα δύσκολα για την Ελλάδα και τους Έλληνες χρόνια, πολλοί νόμισαν ότι βρέθηκαν «καβάλα στο άλογο» και τελικά κατέληξαν «καβάλα στο καλάμι»».
Η ίδια σχετικά με τις εκτιμήσεις της ΝΔ πως ακόμα και αν δεν κατακτήσουν την αυτοδυναμία στις εκλογές, απάντησε «ας μην ονειρεύονται αυτοδυναμίες που δεν υπάρχουν πια.
Ούτε να προεξοφλούν την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην επόμενη Βουλή, εάν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν να παίξουν το μέλλον της χώρας κορώνα – γράμματα.
Τις ευθύνες τις κατανέμει το εκλογικό σώμα και πρέπει να αναλαμβάνονται από όλους και αναλογικά.
Δεν θα παίξουμε άλλο με τη χώρα μας, ούτε με την παράταξη μας.
Εμείς λέμε ούτε με τον ένα , ούτε με τον άλλο.
Κανένας μόνος του ή με κυβερνητικό εταίρο τσόντα δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση».
Κάνοντας αναφορά στην ομιλία του . Τσίπρα στη ΔΕΘ, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ ξέφυγε γενικώς.
Σε ψέματα, ανακρίβειες, αυταρχισμό ακόμα και απρέπειες», προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «η αλαζονεία της αδυναμίας του δείχνει και τον πανικό του.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «γίνεται φανερά ότι η κυβέρνηση διολισθαίνει σε καθεστωτικές νοοτροπίες και πρακτικές.
Δεν θέλει να τα αλλάξει όλα , θέλει να τα ελέγξει όλα.
 Όσο υποχωρεί κοινωνικά και απομονώνεται πολιτικά , τόσο παρεκτρέπεται θεσμικά»
Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της συνεργασίας στο χώρο της Κεντροαριστεράς δηλώνει ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με το Ποτάμι κι άλλες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης