Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννη (ΝΔ): Η κυβέρνηση οφείλει να κλείσει την αξιολόγηση

Κεφαλογιάννη (ΝΔ): Η κυβέρνηση οφείλει να κλείσει την αξιολόγηση
«Ο νόμος Παππά αντιβαίνει όντως το Σύνταγμα», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, Ο. Κεφαλογιάννη
«Η κυβέρνηση οφείλει να κλείσει την αξιολόγηση καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος βύθισης της ελληνικής οικονομίας σε νέο κύκλο αβεβαιότητας και διόγκωσης των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες θα είναι τεράστιος», τόνισε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Κατά την ίδια, «υπάρχει περιθώριο ώστε να μην χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα: περικοπές δαπανών, προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμπιστοσύνη στην ιδιωτική οικονομία, υπέρβαση νοοτροπιών ιερής αγελάδας για το Δημόσιο».
«Ωστόσο, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμοι ή ικανή να κάνει τέτοιου είδους επιλογές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε πως «βασική προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση είναι η αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης στο εσωτερικό και το εξωτερικό», προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία προτείνει μία συμφωνία αλήθειας και θέλει να υπερβεί τον απροκάλυπτα διχαστικό λόγο της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.
Η συμφωνία αυτή στο εσωτερικό περιλαμβάνει τη δέσμευση της κυβέρνησης για περιορισμό των φορολογικών επιβαρύνσεων των πολιτών και από την άλλη τη στάση ευθύνης όλων των Ελλήνων προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.
Ως προς το σκέλος της νέας συμφωνίας στο εξωτερικό, αυτή προϋποθέτει την οικοδόμηση μίας γέφυρας αξιοπιστίας και κατανόησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.
Εκτιμούμε ότι εφόσον η ελληνική πλευρά αποδείξει την προσήλωσή της στις διαρθρωτικές αλλαγές, η μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων και άρα η εξασφάλιση ενός δημοσιονομικού περιθωρίου για φοροελαφρύνσεις είναι κάτι παραπάνω από εφικτή».
Σημείωσε δε, πως «η ΝΔ δεν μίλησε για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ όπως ο κ. Τσίπρας, αλλά για τη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία σε βάθος διετίας.
Στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση ο πρόεδρος του κόμματος περιέγραψε συγκεκριμένες περιοχές του προϋπολογισμού από τις οποίες μπορούν να εξοικονομηθούν πόροι».
Σχετικά με τις αιτιάσεις της ΝΔ περί πρόωρων εκλογών υπογράμμισε ότι «η επιδείνωση των οικονομικών δεικτών, η διολίσθηση της κυβέρνησης σε πρακτικές που ουσιαστικά αποκρίνουν την Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όπως η περίπτωση του αποκλεισμού του ΕΣΡ από τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και, κυρίως, το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως εκφράζεται από τον κ. Πολάκη, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της θέσης μας υπέρ των εκλογών».
Για τη μείωση του χρέους, υπενθύμισε πως «η δέσμευση για απομείωση- ελάφρυνση του χρέους εξασφαλίστηκε το 2012 από τη δική μας κυβέρνησης», συμπληρώνοντας ότι «επιδιωκόμενος στόχος είναι η απομείωση των ετήσιων επιβαρύνσεων της χώρας από χρεολύσια».
Για τον διαγωνισμό των καναλιών εξέφρασε την άποψη ότι «ο νόμος Παππά αντιβαίνει το Σύνταγμα», ενώ όπως είπε, «η ΝΔ τοποθετείται από την πρώτη ημέρα με σαφή τρόπο: ναι στη ρύθμιση ενός τοπίο που παρέμενε αρρύθμιστο, ναι στην τήρηση του Συντάγματος που προβλέπει σαφείς αρμοδιότητες για το ΕΣΡ, ναι στην πολυφωνία, δηλαδή στη λειτουργία όσων περισσότερων σταθμών επιτρέπουν οι τεχνολογικές δυνατότητες».
Σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου για τα παιδιά των προσφύγων σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σύνεση από όσους εκφράζουμε δημόσιο λόγο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης