Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Ό,τι λέει ο Μητσοτάκης ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία του

Φλαμπουράρης: Ό,τι λέει ο Μητσοτάκης ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία του
«Μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης
«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν βασικός υπουργός σε κυβερνήσεις που καταβαράθρωσαν την ελληνική οικονομία και οδήγησαν εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην φτώχια και την εξαθλίωση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου,  Αλ. Φλαμπουράρης, προσθέτοντας πως «ό,τι λέει ο κ. Μητσοτάκης ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία σε σχέση τα πεπραγμένα του.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ «τον ΕΝΦΙΑ τον εφάρμοσε η κυβέρνηση του» και ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να πει γιατί δεν τον μείωσε τότε και που θα βρει τα 800 εκατομμύρια.
Όπως σημειώνει, «η γνώμη μου είναι ότι με βάση την πολιτική του φιλοσοφία θα τα αναζητήσει στις απολύσεις και στις μειώσεις δαπανών σε υγεία και παιδεία, όπως έκανε άλλωστε όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Αν τώρα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακάλυψε ποιες δαπάνες μπορούν να περικοπούν, γιατί δεν μας τις αποκαλύπτει;
Έχει εθνικό καθήκον να υποδείξει αυτόν τον «μαγικό» τρόπο».
Σχετικά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν να παγιώνεται η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρει χαρακτηριστικά «θα προβληματιζόμουν εάν τα ευρήματα έδειχναν ότι η Ν.Δ. καρπώνεται την κυβερνητική φθορά».
Κατά τον ίδιο, «αυτό που σήμερα είναι το πραγματικό πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι πια κόμμα διαμαρτυρίας, είναι η σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομεί καθημερινά με τους πολίτες.
Αυτό υφίσταται και θα το διαπιστώσετε όταν θα χρειαστεί να εκφραστεί πραγματικά και ουσιαστικά στην κάλπη».
Ακόμη, ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτηρίζει ως αβάσιμη την κριτική που ασκείται από αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχετε κάνει όσα θα έπρεπε για την πάταξη της φοροδιαφυγής, τονίζοντας πως «η μάχη μας με τη φοροδιαφυγή είναι αδιάκοπη και δεν πρέπει κανείς να παραβλέπει ότι για πρώτη φορά έχουν ανοίξει και ελέγχονται οι περιβόητες «λίστες», από τις οποίες έχουμε βεβαιώσει μέχρι σήμερα πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Φλαμνπουράρης υπογραμμίζει ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης «ήταν να σταματήσουμε την καταστροφή», αλλά και πως «τα στοιχεία αποδεικνύουν, ότι με τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και τη δική μας αποφασιστικότητα αυτό επιτυγχάνεται και μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης».
Σημειώνει δε, πως «μιλούμε όχι για «ανάπτυξη» γενικά και αόριστα αλλά για «δίκαιη ανάπτυξη».
Δηλαδή για την ανάπτυξη που θα επιτρέπει τη διάχυση του οφέλους στο σύνολο των πολιτών και ειδικά στους ευάλωτους και τους μικρομεσαίους, που υπέστησαν την καταστροφή στα χρόνια 2010-2015».
«Κάθε μέρα που περνάει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, οι πολίτες νοιώθουν ότι η κατάσταση αλλάζει», τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «γι’  αυτό ανησυχεί η ΝΔ.
Η ηγεσία της έχει συνειδητοποιήσει ότι όσο θα μεγαλώνει το διάστημα παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τόσο θα απομακρύνεται η πιθανότητα επανόδου της στην κυβέρνηση.
Όσο για τις εκλογές η ΝΔ θα έχει όλο το χρόνο να προετοιμαστεί και να αποκτήσει θέσεις μια και οι εκλογές θα γίνουν όπως προβλέπει ο νομοθέτης , το 2019».
Αναφερόμενος ο υπουργός Επικρατείας στον τομέα ευθύνης του, τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέρει «θα ήμουν ευτυχής, ειλικρινά, εάν είχα αποκομίσει την εντύπωση ότι το κυβερνητικό έργο στις παρούσες συνθήκες θα μπορούσε να απογειωθεί μετά από έναν ανασχηματισμό.
Όμως, είναι τόσα αυτά που καλούμαστε να υλοποιήσουμε και τέτοιας αντικειμενικής δυσκολίας που υπερβαίνουν την συζήτηση για τα πρόσωπα και τις δεξιότητές τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα πρόσωπα δεν έχουν τη σημασία τους.
Πάντως, σας διαβεβαιώ, ότι η Κυβέρνηση στο σύνολό της λειτουργεί απολύτως συνεκτικά, χωρίς τις εσωτερικές δυσλειτουργίες που ενδεχομένως υπαινίσσεστε.
Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να προχωρήσουν τα πράγματα, μέσα σε δύσκολες και συχνά αντιφατικές περιστάσεις.
Ακόμη και οι διαφωνίες, που είναι φυσικό να υπάρχουν, βλέπουν στον ίδιο στόχο. Και βεβαίως, οι όποιες διαφορετικές απόψεις ή εκτιμήσεις σε επιμέρους θέματα, πιστεύω, ότι πρέπει να διατυπώνονται ελεύθερα και ανοικτά, εξάλλου τέτοια είναι η πολιτική μας παράδοση.
Αυτό, προφανώς, τρέφει τους αντιπάλους μας, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να ανακαλύψουν πίσω από κάθε δημόσια τοποθέτηση κυβερνητικού στελέχους «ρήγματα» στην κυβερνητική πολιτική, όλα ανακρίβειες, υπερβολές και παραπολιτική φιλολογία που υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας.
 Τα υπόλοιπα είναι θέμα του Πρωθυπουργού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης