Πολιτική

Ν. Παππάς: Πρέπει να συμφωνηθούν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018

Ν. Παππάς: Πρέπει να συμφωνηθούν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018
Ο κ. Παππάς είδε στην Ουάσινγκτον τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και με τον σύμβουλο του Barack Obama 
Την ανάγκη να συμφωνηθούν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για την Ελλάδα μετά το 2018 εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά τις σημερινές (16/9) συναντήσεις που είχε με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο κ. Παππάς είδε σήμερα στην Ουάσινγκτον τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Nathan Sheets, αλλά και με τον σύμβουλο του Barack Obama, Adewale Adeyemo.
Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα είναι απαραίτητα για να μην διακυβεύει το χρέος την προοπτική της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη.
Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας, αφού ανέφερε πως η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, επισήμανε πως πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι συνομιλίες Ελλάδας - δανειστών για την οριστική διευθέτηση του χρέους.
Απαντώντας μάλιστα και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για την θέση της αμερικανικής πλευράς στην οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο κ. Παππάς Επικρατείας παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις που τόνιζαν την ανάγκη το θέμα του χρέους να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν.
Από τη συζήτηση δεν «ξέφυγε» και η πρόσφατη Ευρωμεσογειακή Σύνοδος στην Αθήνα, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα.
Ο υπουργός Επικρατείας ανέλυσε τα συμπεράσματα της Συνόδου για μια Ευρώπη που θα αφουγκράζεται περισσότερο τις ανάγκες των λαών της, σημειώνοντας πως αυτά συνιστούν ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην άτυπη Σύνοδο της Μπρατισλάβα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης