Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Οι πολίτες δεν εμπνέονται πλέον από την Ευρώπη - Πρέπει να δημιουργήσουμε συναινέσεις

Τσίπρας: Οι πολίτες δεν εμπνέονται πλέον από την Ευρώπη - Πρέπει να δημιουργήσουμε συναινέσεις
Τσίπρας: «Καλοί οι κανόνες, αλλά κάθε κανόνας πρέπει να έχει και εξαιρέσεις για να λειτουργήσει» - Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις χώρες που επλήγησαν από την κρίση
Οι πολίτες δεν εμπνέονται πλέον από την Ευρώπη, καθώς η ζωή τους τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει και η ανισότητα έχει διευρυνθεί, στην ευρωπαϊκή επικράτεια.
Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 από την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε..
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι περισσότεροι εκ των 27 ηγετών έχουν αναγνωρίσει ότι βρισκόμαστε σε μια κρίση: Αν δεν αλλάξουμε, η κρίση θα καταστεί υπαρξιακή για την Ε.Ε..
Αυτό που πρέπει να αποκτήσει η Ευρώπη είναι ένα νέο όραμα, παρά τις διαφορές που παραμένουν.
Όπως επεσήμανε ο Τσίπρας, «καλοί οι κανόνες, αλλά κάθε κανόνας πρέπει να έχει και εξαιρέσεις για να λειτουργήσει», προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις χώρες που επλήγησαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα.
Ο ίδιος, ανέφερε ότι πρέπει μιλήσουμε εκ νέου για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει συναινέσεις.
«Αν δεν αγκαλιάσουμε ξανά την έννοια της αλληλεγγύης, δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, για να διευκρινίσει ότι δεν φεύγει περισσότερο απαισιόδοξος από τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά συγκρατημένα αισιόδοξος πως κάτι μπορεί να αλλάξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης