Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Εμβολιασμένα 9 στα 10 παιδιά από τη Συρία – Θα τους χορηγηθεί βιβλιάριο υγείας

Μουζάλας: Εμβολιασμένα 9 στα 10 παιδιά από τη Συρία – Θα τους χορηγηθεί βιβλιάριο υγείας
Θα δημιουργηθούν δύο νέα hot spot στη Χίο, θα κλείσουν οι σημερινές δομές τόνισε ο κ.Μουζάλας
Την θέση ότι σχεδόν το 90% των παιδιών που προέρχονται από τη Συρία είναι εμβολιάσμενα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, ο οποίος υποστήριξε ότι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να τους χορηγηθεί και βιβλιάριο υγείας.
Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ.Μουζάλας και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ν. Μηταράκη για την κατάσταση που επικρατεί στη Χίο, υποστήριξε πως θα δημιουργηθούν δύο νέα κέντρα φιλοξενίας, τονίζοντας ωστόσο ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα ο κ.Μουζάλας κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να βάλει πλάτη για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι του νησιού και να μην συντάσσεται με το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο νησί Αλέκο Κουτσαντώνη που καλεί σε ομάδες πολιτοφυλακής, ούτε με το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Γαβότση, που «πάει να πετάξει έξω τα παιδιά από τα σχολεία».
Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η Χίος μετατρέπεται σε νέα Ειδομένη, καθώς σήμερα υπάρχουν στο νησί 3.600 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός δωδεκαπλάσιος σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.
«Παραδέχεστε ότι θα γίνουν τρεις οι νόμιμοι χώροι στην Χίο.
Φοβόμαστε όμως ότι θα γεμίσουν και αυτοί και θα αναγκαστείτε να ξαναανοίξετε την Σούδα και το Δηπεθε», απάντησε ο κ. Μηταράκης για να προσθέσει «η συμφωνία προέβλεπε ταχύτατη εξέταση αιτήσεων ασύλου. Δεν έχει γίνει. Δώστε μας συγκεκριμένη ημερομηνία».
«Μετέρχεστε το παιχνίδι των ημερομηνιών;
Δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες γιατί είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων», απάντησε ο κ. Μουζάλας για να συμπληρώσει «δεν βάζουμε εμείς νέα βάρη. Τα βάρη μπαίνουν από την κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης