Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Ξυδάκη με Roth – «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης»

Συνάντηση Ξυδάκη με Roth – «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης»
«Στις μεγάλες πολιτικές για την Ευρώπη, Ελλάδα και Γερμανία ταυτίζονται»
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γερμανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Michael Roth.
«Συμφωνήσαμε πολύ περισσότερο απ’ όλες τις φορές ότι Ελλάδα και Γερμανία έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία προσέγγισης και σύμπλευσης, και όπου έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, υπάρχει ένα πεδίο δημιουργικού διαλόγου και περιθώρια περαιτέρω συγκλίσεων.
Στις μεγάλες πολιτικές για την Ευρώπη, Ελλάδα και Γερμανία ταυτίζονται», υποστήριξε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, διαμηνύοντας πως οι λαοί της Ένωσης πρέπει να μείνουν ενωμένοι.
«Συμφωνούμε πως ο φόβος είναι ότι οι δημαγωγοί της άκρας δεξιάς τάζουν πολύ εύκολα πράγματα και δυστυχώς μιλούσαν μέχρι τώρα πιο πολιτικά από τους πολιτικούς της δημοκρατίας.
Πρέπει να είμαστε πιο πολιτικοί στον λόγο και πιο δραστικοί και άμεσοι στις πράξεις μας και στα αποτελέσματά μας», συμπλήρωσε ο κ. Ξυδάκης.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός αξιωματούχος επισήμανε πως «έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να βελτιώσουμε την τρέχουσα κατάσταση της Ε.Ε. και να ισχυροποιήσουμε τους διμερείς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας».
«Η Σύνοδος Κορυφής στην Μπρατισλάβα είναι ένα άλλο ακόμα σημαντικό βήμα σ' αυτή τη μακρά διαδρομή.
Και οι δύο πλευρές συμφωνούμε ότι πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας, συνοχής και αλληλεγγύης στην Ε.Ε. και στους πολίτες της, ώστε να αποσαφηνίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατανοούν πολύ καλά ότι πρέπει να φέρουν αποτελέσματα», συμπλήρωσε, ενώ για το θέμα του λαϊκισμού και της ανόδου της ακροδεξιάς σημείωσε:
«Το αποτέλεσμα του Brexit κατέδειξε ότι δεν είναι σε θέση και δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν ευθύνες για την Ευρώπη.
Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, και οι εθνικιστές και οι λαϊκιστές δεν αποτελούν μόνο μια πρόκληση για τις μεσογειακές χώρες, αποτελούν επίσης τεράστια πρόκληση και τεράστιο πρόβλημα για χώρες όπως η Γερμανία και πολλές άλλες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης