Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στους ψηφοφόρους του - Δεν θα είμαι υποψήφιος στην Κεντρική Επιτροπή

Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στους ψηφοφόρους του - Δεν θα είμαι υποψήφιος στην Κεντρική Επιτροπή
Το Σάββατο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του στους οποίος και ανήκει ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τη Κεντρική Επιτροπή.
«Αυτές είναι θέσεις στις οποίες θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει εναλλαγή προσώπων και συνεπώς δεν θα θέσω υποψηφιότητα.
Κατά την άποψή μου θα ήταν καλύτερα να μην γίνει η εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής από το συνέδριο, αλλά να αλλάξει στο συνέδριο το καταστατικό ούτως ώστε η εκλογή να γίνει απευθείας από τη βάση των μελών και ψηφοφόρων του κινήματος.
Να ανοίξει το κόμμα στους ψηφοφόρους του.
Μια από τις θέσεις μου είναι ότι το κόμμα ανήκει στους ψηφοφόρους του», δήλωσε στον Real FM, ο κ. Χρυσόγονος.

Εάν η Ελλάδα δεν βγει στις αγορές έως το 2018, κινδυνεύει με χρεοκοπία

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά της για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος.
Η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος μεταφράζεται στο ότι κατά πάσα πιθανότητα και με κάθε επιφύλαξη (γιατί μιλάμε για το τι θα συμβεί σε 2 χρόνια) το 2018 ακόμα κι αν πάμε παρακαλώντας και δεχόμενοι επαχθέστατους όρους κλπ δεν πολυβλέπω να μπορούμε να πάρουμε τέταρτο δανειακό πρόγραμμα, διακρατικού εννοώ δανεισμού από τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης».
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, σύμφωνα με τον ίδιο «έως το 2018 πρέπει να έχουμε βγει στις αγορές ή αλλιώς θα κινδυνεύσουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας.
Και αυτό θα είναι τραγικό, γιατί μετά από 8 χρόνια και έχοντας αποδυναμωθεί στην πορεία η ελληνική οικονομία, να βρεθούμε στο σημείο μηδέν θα ήταν ό,τι χειρότερο».
Τέλος, ο κ. Χρυσόγονος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στο 2017 η κυβέρνηση θα μπορέσει να αποσπάσει και μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους ή πάντως στις αρχές του 2018.

Το Σάββατο, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Επισημαίνεται ότι η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το Σάββατο (17/9/2016).
Οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 10:00.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης