Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστάσεις Τσακαλώτου από Δραγασάκη: Δεν απαντάω για να μην «χτυπήσω» τον φίλο μου

Αποστάσεις Τσακαλώτου από Δραγασάκη: Δεν απαντάω για να μην «χτυπήσω» τον φίλο μου
Αλαλούμ μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι το θέμα του ελληνικού χρέους παραπέμπεται για μετά το 2018
Σαφείς αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη -με αφορμή του τη δήλωση του για το ελληνικό χρέος- κράτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ειδικότερα, όταν ο κ. Τσακαλώτος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το εάν έχει δίκιο ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Δραγασάκης σχετικά με το ελληνικό χρέος, απάντησε «υπάρχουν ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί αν απαντηθούν είναι σαν να χτυπάς τον φίλο σου» για να προσθέσει «δεν είπε αυτό ο κ. Δραγασάκης».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει από τη ΔΕΘ ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε στη Βουλή το θέμα παραπέμπεται για μετά το 2018.
Πάντως, λίγες ώρες μετά τον πανικό που προκλήθηκε από τη δήλωση του κ. Δραγασάκη, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης διευκρίνισε:
«Εκείνο που ο αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016.
Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης