Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι φήμες για απομάκρυνση του Καμμένου από την κυβέρνηση - Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του

Οι φήμες για απομάκρυνση του Καμμένου από την κυβέρνηση - Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του
Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο Πάνος Καμμένος από τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τα επιδόματα των ενστόλων
Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο Πάνος Καμμένος από την τακτική του Αλέξη Τσίπρα αλλά και το φλερτ που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ένωσης Κεντρώων.
Αν και αφορμή αποτέλεσε η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών -και η συμμετοχή στο διαγωνισμό του κ. Καλογρίτσα- αλλά και η πρόθεση της κυβέρνησης να πειράξει τα επιδόματα των ενστόλων, το πρόβλημα φαίνεται να είναι πιο σοβαρό και να έχει να κάνει με τις ανησυχίες μήπως ο κ. Καμμένος μείνει εκτός συγκυβέρνησης.
Άλλωστε δεν είναι κρυφή η επιθυμία των Ευρωπαίων, ο κ. Καμμένος να αντικατασταθεί.
Μάλιστα, τώρα που ο κ. Τσίπρας έχει πιο στενές σχέσεις με τους Ευρωσοσιαλιστές (έχει συμμετέχει τουλάχιστον δυο φορές στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών) το σενάριο αντικατάστασης του κ. Καμμένου φαίνεται να κερδίζει έδαφος.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η απομάκρυνση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση αποτελεί και αίτημα των Ευρωσοσιαλιστών.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο πιθανότερος αντικαταστάτης του φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης, για τον οποίο δεν φαίνεται να έχουν αντιρρήσεις ούτε οι ευρωσοσιαλιστές.
Το αντίθετο μάλιστα.
Άλλωστε δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει έρθει αντιμέτωπος με μεγάλη δημοσκοπική πτώση, σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγε όχι σε μια ανοιχτή στήριξη από τους Ευρωσοσιαλιστές (ούτως ώστε να συγκεντρώσει περισσότερους υποστηρικτές από το κέντρο).
Ωστόσο, αυτή η στήριξη από τους ευρωσοσιαλιστές δεν προβλέπεται να έρθει όσο ο κ. Καμμένος παραμένει στην κυβέρνηση.
Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι το πως θα αντιδράσει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα εκρηκτικός χαρακτήρας.
Την ίδια στιγμή, όμως, φέρεται να έχει επαφές με τον αμερικανικό και όχι μόνο παράγοντα, ενώ έχει αρχίσει ήδη να κάνει προσπάθειες προκειμένου να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση του.
Για την ιστορία και μόνο θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς έχει γραφτεί -χωρίς να έχει διαψευστεί- ότι ο κ. Καμμένος ήταν εκείνος που μεσολάβησε προκειμένου επιχειρηματικά κέντρα -που σήμερα όμως είναι έξαλλα- να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ευπρόσδεκτος ο κ. Λεβέντης

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε για τα σενάρια διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με την Ένωση Κεντρώων.
«Θα το δεχόμουν με μεγάλη χαρά.
Ο κ. Λεβέντης έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες σε πολλά ζητήματα.
Πολλές από αυτές τις ιδέες μπορούν να ενσωματωθούν.
Εγώ μπορώ να συνεργαστώ μαζί του.
Αν το αποφασίσει να έρθει κοντά μας είναι καλοδεχούμενος» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης