Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Είμαστε πολύ κοντά στην υιοθέτηση μιας συνολικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του χρέους

Σκουρλέτης: Είμαστε πολύ κοντά στην υιοθέτηση μιας συνολικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του χρέους
Συνολικά η Ευρώπη πέφτει πάνω στο γερμανικό «σκόπελο» τόνισε ο υπ. Περιβάλλοντος
Την θέση ότι ποτέ πριν η Ελλάδα δεν βρισκόταν πιο κοντά στην υιοθέτηση μιας συνολικής πολιτικής για την ελάφρυνση του χρέους της διατύπωσε ο υπ.Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης ύστερα από την πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Δραγασάκη, ο οποίος εκτίμησε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει μια μεγάλη απομείωση του χρέους.
««Νομίζω ότι ισχύει αυτό που ειπώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, ότι αντικειμενικά βλέποντας τα πράγματα, πότε δεν ήμασταν πιο κοντά σε μία υιοθέτηση πολιτικής, η οποία με αποφασιστικό τρόπο θα μειώσει το χρέος.
Δεν έχει μορφοποιηθεί αυτή η πολιτική, δεν έχει πάρει σάρκα και οστά πέρα από αυτό, το οποίο υπάρχει στην τελευταία συμφωνία που βάζει ένα πλαφόν, ένα όριο στις δαπάνες εξυπηρέτησης επί του ΑΕΠ για το χρέος και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό απελευθερώνει πόρους» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης.
Όπως είπε, το θέμα του χρέους είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Κληθείς να σχολιάσει το ότι λόγω των εκλογών στη Γερμανία είναι πολύ πιθανό να μην τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από την πλευρά των εταίρων, ο κ.Σκουρλέτης είπε πως «φοβάμαι ότι συνολικά η Ευρώπη πέφτει στον γερμανικό "σκόπελο"».
«Δεν είναι μόνο το ελληνικό χρέος, είναι μία σειρά ζητήματα όπου λείπει μια ηγεμονική, ηγετική δύναμη στην Ευρώπη για να μπορέσει να απαντήσει.
Και η Γερμάνια, η οποία εκ των πραγμάτων διαθέτει αυτή τη δύναμη δεν μπορεί να το μεταφράσει σε μια αντίστοιχη ηγεμονική πολιτική και να χαράξει ελπιδοφόρο μέλλον για την Ευρώπη.
Αυτό είναι το «αδιέξοδο» της ΕΕ.
Και αποτυπώνεται πάνω σε αυτό το «αδιέξοδο» η άνοδος της ακροδεξιάς, φυγόκεντρες τάσεις και κανείς δεν μπορεί να είναι καθόλου αισιόδοξος» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης