Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Eide – Δίκαιη λύση στο Κυπριακό προτείνει ο πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Eide – Δίκαιη λύση στο Κυπριακό προτείνει ο πρωθυπουργός
Ο κ.Eide ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διακοινοτικών συνομιλιών 
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, κ. Espen Barth Eide, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ.Eide ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διακοινοτικών συνομιλιών που διεξάγονται με τη συνδρομή των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας στις συνομιλίες με στόχο μια δίκαιη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη λύση του Κυπριακού, χωρίς στρατεύματα κατοχής και το αναχρονιστικό σύστημα εγγυήσεων, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε.
Θυμίζουμε πως χθες ο κ.Eide συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο και συζήτησε για το καθεστώς των εγγυήσεων και τον ρόλο των εγγυητριών δυνάμεων στην επίτευξη συμφωνίας για το Κυπριακό.
Σε δηλώσεις του ο Eide υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θα παίζει τον δικό της ρόλο στο να δημιουργήσει τις συνθήκες για να δοθεί ένα τέλος στον τραγικό 42χρονο διχασμό», ενώ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι, με μεγάλη διαφορά οι πιο εντατικές το τελευταίο διάστημα, καθώς «οι δύο ηγέτες καταβάλλουν ισχυρή προσπάθεια, εργάζονται με αφοσίωση για να ξεπεραστούν τα θέματα που παραμένουν στο τραπέζι».
«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει.
Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία αλλά οι συγκλίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί είναι κατά πολύ περισσότερες από ό,τι είχε συμφωνηθεί σε άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι σήμερα» τόνισε ο Eide.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης