Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Η οικονομία γυρίζει – Τέλη Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Σταθάκης: Η οικονομία γυρίζει – Τέλη Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
Σε δωδεκάμηνη βάση Ιούνιος 2016 – Ιούνιος 2017 η οικονομία θα αυξηθεί κατά 2,7% είπε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής και ότι η οικονομία γυρίζει διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι σε δωδεκάμηνη βάσηΙούνιος 2016 - Ιούνιος 2017, η οικονομία θα αυξηθεί κατά 2,7% ενώ τόνισε πως το δεύτερο τρίμηνο υπήρξε άνοδος 0,2% και πως οι εκτιμήσεις είναι ότι και το τρίτο τρίμηνο θα είναι ανοδικό.
Ο κ.Σταθάκης ανέφερε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2016 είναι κρίσιμο και ότι αν έχει θετικό πρόσημο τότε με τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικό πρόσημο σημαίνει ότι η οικονομία μπαίνει στην ανάπτυξη.
«Για αυτό η κυβέρνηση σημειώνει ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής που γυρίζει η οικονομία» είπε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως υπάρχουν ενδείξεις με τις εξαγωγές, την σταθερή αύξηση της απασχόλησης και άλλους δείκτες ότι η οικονομία γυρίζει.  
Όσον αφορά την αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομίας είπε πως θα ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα εκταμιευθούν τα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης.
Επιπλέον, τόνισε ότι δεν έχει στην ατζέντα του στη διαπραγμάτευση θέμα για τις ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών ενώ για τις τράπεζες, υποστήριξε ότι σύντομα θα οριστούν οι διοικήσεις και πως πλέον δανείζονται από την ΕΚΤ με τους ίδιους όρους όπως οι άλλες τράπεζες.
Παράλληλα, ο κ.Σταθάκης είπε ότι η χρηματοδότηση της οικονομίας συνδυάζεται και με το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, αναφέροντας ότι έχουν ψηφιστεί τα απαραίτητα εργαλεία και πως η Τράπεζα της Ελλάδας πλέον είναι αρμόδια για να δώσει τις άδειες στις εταιρείες που θα διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια.
Όσον αφορά το θέμα του υπερταμείου ο υπουργός τόνισε ότι θα περιμένουμε να γίνει συνολικά η διαπραγμάτευση για όλη τη σύνθεση, όχι μόνο για τον πρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη στρατηγική για το υπερταμείο και αυτό έχει αποτυπωθεί στο θεσμικό πλαίσιο.
Αναφερόμενος στην μεταφορά ΔΕΚΟ στο Νέο Ταμείο, είπε ότι αυτό δε σημαίνει ότι θα αποδυναμωθεί η θέση του υπουργείου, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που θα ασκεί την πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης