Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Πρέπει να εφαρμοστούν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις – Χρειάζεται εθνική συνεννόηση

Φ. Γεννηματά: Πρέπει να εφαρμοστούν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις – Χρειάζεται εθνική συνεννόηση
Σε ό,τι αφορά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε «πυρά» προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού
Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από προοδευτικές μεταρρυθμίσεις αλλά και ευρύτερη συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο, διαμήνυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι το κόμμα της «δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».
«Οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις είναι το σημείο που πρέπει να βασιστούμε για να πείσουμε για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Δεν μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και ξέρετε τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι θα έρθει ο κόφτης και θα πέσει πάνω σε μισθούς και συντάξεις.
Δηλαδή, νέες περικοπές για τους Έλληνες πολίτες, που εκτιμώ ότι δεν αντέχουν άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μέσω δηλώσεων της στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
Στη συνέχεια, εξέφρασε και πάλι την άποψη πως χρειάζεται ένας ενιαίος πολιτικός φορέας στον χώρο της Κεντροαριστεράς, κατηγορώντας σχετικά το Ποτάμι για «σκόπιμη καθυστέρηση και διγλωσσία»:
«Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις και εμφανίστηκε μια ανοιχτή επιστολή που έδειχνε ότι υπήρχε σκοπιμότητα για την καθυστέρηση, για τη διγλωσσία όλο το επόμενο διάστημα και σκοπιμότητα ότι η ηγεσία του Ποταμιού θέλει να γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ».
Καταλήγοντας, σε ό,τι αφορά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, εξαπέλυσε «πυρά» προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού:
«Δυστυχώς αν κάποιοι νόμιζαν ότι ο κ. Τσίπρας είχε τελειώσει με τα ψέματα και είχε πει όσα μπορούσε να σκεφτεί, διαψεύδονται από την ομιλία του πρωθυπουργού.
Μόνο ψέματα είχε να παρουσιάσει και ούτε μια συγνώμη, ούτε αυτοκριτική, ούτε για τα λάθη του, ούτε για όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα εξαιτίας τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης