Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Χρειάζεται μία κυβέρνηση που να κάνει τολμηρές μεταρρυθμίσεις

Φ. Γεννηματά: Χρειάζεται μία κυβέρνηση που να κάνει τολμηρές μεταρρυθμίσεις
«Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ»
Η Ελλάδα τη συγκεκριμένη περίοδο έχει ανάγκη μία σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να πείσει τους εταίρους ότι μπορεί να κάνει τολμηρές μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα 12/9 με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών φορέων, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια «να βλέπει τα τρένα της ανάπτυξης και των ευκαιριών να περνούν και να χάνονται», προσθέτοντας:
«Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να πείσει τους εταίρους ότι και τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην κοινωνία μπορεί να κάνει, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου».
Μάλιστα, ανέφερε πως το κόμμα της ξέρει με ποιο τρόπο η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς «έπαθε και έμαθε».
«Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, με προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και με συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων», υποστήριξε, βάζοντας στο στόχαστρο στη συνέχεια την ελληνική κυβέρνηση:
«Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα capital controls, με την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν υγιείς επιχειρήσεις και με το πολύ χαμηλό επενδυτικό κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στις διεθνείς αγορές».
Επίσης, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει «πυρά» και κατά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «πιστεύει ότι την ανάπτυξη στη χώρα θα φέρουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης