Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Βρισκόμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση – Σταματήσαμε το αέναο σπιράλ της ύφεσης

tags :
Βίτσας: Βρισκόμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση – Σταματήσαμε το αέναο σπιράλ της ύφεσης
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Περιστερίου
«Είμαστε σήμερα πιο αισιόδοξοι από ποτέ, ότι βρισκόμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περιστερίου, ενόψει του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, «στον ενάμιση χρόνο που έχουμε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε το αέναο σπιράλ της ύφεσης.
Έχουμε ήδη καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να τη θέσουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάκαμψης.
Αυτό το πετύχαμε ανατρέποντας τις αρνητικές προβλέψεις.
Πλέον δημιουργούμε τις συνθήκες για την οριστική αναστροφή του οικονομικού κλίματος».
Ο κ. Βίτσας για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του κυβερνητικού έργου, σημείωσε πως «πρόκειται για έναν πόλεμο απειλών και συγκεκριμένων  προσπαθειών από εκείνους που εμπνεύστηκαν το μόνιμο πρόγραμμα κοινωνικής λιτότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από εκείνους που προσπαθούν να υποτάξουν πολιτικά και κοινωνικά τις χώρες του Νότου και να κερδίσουν από αυτή την υποταγή αλλά και από εγχώριους εκφραστές αυτής της πολιτικής.
Είναι αυτοί οι πολιτικοί εκφραστές που πριν ένα χρόνο έλεγαν "ναι και στα γρήγορα" και τώρα καμώνονται πως κλαίνε και οργίζονται από το επώδυνο κομμάτι των μέτρων, μαζί με όλο το παλαιό σύστημα της κερδοσκοπίας, της επικοινωνίας, των θαλασσοδανείων, του αυταρχισμού».
Υπογράμμισε δε, πως «εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία και ταυτόχρονα υλοποιούμε ένα πρόγραμμα ανάσχεσης των συνεπειών της κρίσης και της επιτροπείας».
Συμπλήρωσε ότι «η εντολή που πήρε αυτή η κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του  Σεπτέμβρη του 2015, ήταν να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία αλλά να προχωρήσει ταυτόχρονα στην υλοποίηση ενός παράλληλου προγράμματος.
Στην υλοποίηση μιας σειράς μέτρων προστασίας των χαμηλότερων στρωμάτων αλλά και ενός πλέγματος ευρύτατων θεσμικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση.
Αυτή την εντολή υλοποιούμε έχοντας αναλάβει την ευθύνη».
Κατά τον ίδιο, «είναι ανάγκη, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, να σχεδιάσουμε μια Ελλάδα, που θα αφήσει πίσω της τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος και θα γίνει ένα πραγματικά σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό κράτος δικαίου.
Είναι ανάγκη να σκεφτούμε την Ελλάδα του 2021.
Την Ελλάδα του 21ου αιώνα».
Όπως ανέφερε «η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να θεμελιωθεί πάνω στην ασυδοσία των ολιγαρχών και των κλειστών συστημάτων εξουσίας.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τη χτίσουμε με τα υλικά του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος».
Ωστόσο, αφού σημείωσε ότι «το πέρασμα στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν μπορεί να έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη», υπογράμμισε ότι «η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει».
Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μετά την αποτίναξη των μνημονίων, ο αγώνας θα είναι μπροστά για την απελευθέρωση του ανθρώπου.
Πηγαίνουμε σ' ένα σημαντικό συνέδριο.
Ένα συνέδριο απολογισμού.
Για θυμηθείτε που ήμασταν το 2009, που ήμασταν το 2013.
Ένα συνέδριο με πολιτικό στίγμα, με σχέδιο αγώνα για δημιουργία, με ανατροπή στην Ελλάδα, με αλλαγές στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης