Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Στρεψόδικη η θέση Τσίπρα για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο

Λαϊκή Ενότητα: Στρεψόδικη η θέση Τσίπρα για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο
«Η χώρα έχει επωφελή συμφωνία με τη Ρωσία που πρέπει να ενεργοποιήσει», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα
«Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα στην ερώτηση για τη διέλευση από τη χώρα μας αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο που θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, υπήρξε αμήχανη, στρεψόδικη, θύμιζε λίγο ''το άλλα λόγια να αγαπιόμαστε'' και έμοιαζε να πετάει το μπαλάκι στις απαράδεκτες παγίδες του καθεστώτος της ΕΕ και τις αντιρώσικες εμμονές ισχυρών κύκλων της τελευταίας που επηρεάζονται καθοριστικά από τις ΗΠΑ».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, προσθέτοντας ότι «το κυριότερο πάντως είναι πως ο Αλ. Τσίπρας ξέχασε μια ''μικρή'' λεπτομέρεια: ότι η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν συνάψει μια άνευ προηγουμένου επωφελή για τη χώρα μας συμφωνία για την κατασκευή αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο, την οποία υπέγραψαν, Λαφαζάνης και Νόβακ, παρουσία του Τσίπρα, στην Πετρούπολη.
Αυτήν την τη συμφωνία, η οποία δίνει στην Ελλάδα το 50% της διαχείρισης του αγωγού, οφείλει να ενεργοποιήσει άμεσα και με τον πιο δραστήριο και πρωτοβουλιακό τρόπο η κυβέρνηση και όχι να υπεκφεύγει με μια εκ των υστέρων απαράδεκτη μεθόδευση, η οποία δίνει το πάνω χέρι σε έναν αγωγό επί ελληνικού εδάφους στην Ιταλία και στην πολυεθνική Edison».
«Οφείλουμε να πούμε καθαρά και προς πάσαν κατεύθυνση ότι πάνω από το μνημόνιο και πάνω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ, των πολυεθνικών της ενέργειας και κάποιων αντιρωσικών κέντρων της ΕΕ, υπάρχουν τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού», κατέληξε η Λαϊκή Ενότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης