Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στόχος το πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια και σημαντική μείωση του ΦΠΑ

tags :
Τσίπρας: Στόχος το πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια και σημαντική μείωση του ΦΠΑ
Το 2018 θα έρθω στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός και θα ανακοινώσω ακριβώς αυτό το επίτευγμα.
Αναφερόμενος στην χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων χρεών των επαγγελματιών, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «το πάγωμα των χρεών δεν σημαίνει και διαγραφή τους».
Ερωτηθείς για το περίφημο ζήτημα του ασφαλιστικού και τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ο κ Τσίπρας δήλωσε ότι «το 5% των συνταξιούχων βλέπουν υψηλή μείωση στις επικουρικές τους συντάξεις όμως μόνο το 10% των συνταξιούχων έχουν σημαντικές μειώσεις».
Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις συντάξεων» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας κατηγορούσαν ότι θέλουμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο, όμως αυτό το καταφέραμε. 
Καταφέραμε να κάνουμε μια μεταρρύθμιση με το λιγότερο δυνατό κόστος ενώ κινδύνευαν να μείνουν όλοι οι συνταξιούχοι χωρίς συντάξεις».

Στόχος μας το πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ και χαμηλότερο ΦΠΑ

Τα πλεονάσματα θα εξαρτηθούν από τη συζήτηση για βιωσιμότητα του χρέους μέχρι το τέλος του χρόνου. Μπορούμε να έχουμε με τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που περιμένουμε πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ.
Το 2018 θα έρθω στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός και θα ανακοινώσω ακριβώς αυτό το επίτευγμα.
Είναι απαράδεκτοι να έχουμε τόσο υψηλούς δείκτες του ΦΠΑ, όλες οι έρευνες και μελέτες που έρχονται από την Ευρώπη δείχνουν ότι χάσαμε 5 δισ ευρώ από την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.
Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε το επόμενο διάστημα είναι η μείωση της φορολογίας ακινήτων και την αντικατάσταση ου φόρους μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε κάποιον πιο δίκαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης