Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα - Dvorkovich στο περιθώριο της ΔΕΘ - Στο επίκεντρο ο ρωσικός αγωγός South Stream

Συνάντηση Τσίπρα - Dvorkovich στο περιθώριο της ΔΕΘ - Στο επίκεντρο ο ρωσικός αγωγός South Stream
Οι επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες και από τη συνάντηση Putin- Τσίπρα
Σημαντική συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Arkady Dvorkovich έχει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Όπως υποστήριξε «η σημαντική εμπορική και επιχειρηματική παρουσία της Ρωσίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σηματοδοτεί το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες».



Αυτό το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας φάνηκε τόσο και από τις επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη όσο και του ρώσου προέδρου Putin στην Ελλάδα.
«Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Arkady Dvorkovich καθώς στη 81η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία.
«Οι επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες και η συνάντηση Putin- Τσίπρα έδωσε ώθηση για ανάπτυξη της συνεργασίας σε πολλούς τομείς» υπογράμμισε ο Arkady Dvorkovich.
Πρόσθεσε δε, ότι στη διάρκεια της παρουσίας της Ρωσίας στην 81η ΔΕΘ θα διεξαχθεί ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ και είπε ότι σημείωσαν μεγάλη επιτυχία οι πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες και χθες υπήρξε συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού Ελλάδας και Ρωσίας, οι οποίοι συμφώνησαν για τη συνεργασία τον επόμενο χρόνο.
Ο Arkady Dvorkovich μετέφερε επίσης στον κ. Τσίπρα τους χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου, Putin και του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Medvedev και είπε ότι εκτός από τον ίδιο στη ρωσική αντιπροσωπεία συμμετέχουν υπουργοί και υφυπουργοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης