Τελευταία Νέα
Πολιτική

Il Messaggero: Καθοριστική η παρέμβαση Τσίπρα στη Σύνοδο της Αθήνας για να μην προκαλέσει διχασμό στην ΕΕ

Il Messaggero: Καθοριστική η παρέμβαση Τσίπρα στη Σύνοδο της Αθήνας για να μην προκαλέσει διχασμό στην ΕΕ
Η θέση του Renzi είναι υπέρ της επιστροφής της Ευρώπης στις μεγάλες αξίες που επέτρεψαν στην Γηραιά Ήπειρο να μεγαλουργήσει
Τον απολογισμό της Συνόδου των χωρών του νότου στην Αθήνα κάνουν οι ιταλικές εφημερίδες καθώς ο Matteo Renzi με την επιστροφή του στην Ρώμη έκανε λόγο για αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη στο προσεχές μέλλον.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, «ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η σύνοδος αυτή δεν θέλει να αποτελέσει μια ακόμη διχαστική πρωτοβουλία, αλλά μια θετική συνεισφορά στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης».
Υπογραμμίζει ότι η θέση του ιταλού πρωθυπουργού είναι υπέρ της επιστροφής στις μεγάλες αξίες που επέτρεψαν στην Γηραιά Ήπειρο να μεγαλουργήσει, με έμφαση στα ιδεώδη και στην κοινωνική διάσταση.
Στο ίδιο κλίμα κυμαίνεται και η αριστερή εφημερίδα Il Manifesto η οποία θεωρεί ότι «η πολιτική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα πέτυχε τον στόχο της και απέδειξε ότι δεν υπάρχει, πλέον αποκλειστικά και μόνο η νεοφιλελεύθερη σκέψη ενώ κατάφερε να προτείνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως στην ενίσχυση του σχεδίου Juncker και να μετατρέψει την συνάντηση των ηγετών της Νότιας Ευρώπης, σε σταθερή πολιτική πρωτοβουλία».
Όσο για τις γερμανικές αντιδράσεις, η εφημερίδα θεωρεί πως «πρόκειται για ακραίες αντιδράσεις, οι οποίες δείχνουν ότι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης