Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Σοσιαλιστές και Αριστερά μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις

Ξυδάκης: Σοσιαλιστές και Αριστερά μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις
Οφείλουμε να δράσουμε από κοινού δημιουργώντας συνθήκες που θα κάνουν ελκυστικές στους πολίτες τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ τόνισε ο κ.Ξυδάκης
Την θέση ότι οι Σοσιαλιστές και η Αριστερά μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις, δημιουργώντας μια προοδευτική ατζέντα που θα μπορεί να επηρεάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης, ανήμερα της Συνόδου των Ηγετών του Νότου και  μια ημέρα πριν τη συνάντηση των Σοσιαλιστών Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
«Οφείλουμε να δράσουμε από κοινού, δημιουργώντας συνθήκες που θα κάνουν ελκυστική στους πολίτες τη Δημοκρατία και τις ιδρυτικές αξίες της Ένωσης.
Που θα δώσουν εκ νέου νόημα στην πολιτική για τους Ευρωπαίους πολίτες» τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ξυδάκης, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οι κοινές δράσεις προκειμένου να αντιστραφεί «το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και αποτυπώνεται με την άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού».
«Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί μια προοδευτική ατζέντα που θα μπορεί να επηρεάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Αλλωστε, η συνάντηση πραγματοποιείται μία μέρα μετά την Σύνοδο Κορυφής Ευρω-Μεσογειακών Κρατών, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Βρισκόμαστε σε μία εποχή κρίσιμη, όπου σοσιαλιστές και αριστερά μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις, να σκεφτούν και να προτείνουν λύσεις.
Και αυτό πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι κοινές δράσεις πρέπει να ενισχυθούν, αν θέλουμε να αναστρέψουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και αποτυπώνεται με την άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού.
Οφείλουμε να δράσουμε από κοινού, δημιουργώντας συνθήκες που θα κάνουν ελκυστική στους πολίτες τη Δημοκρατία και τις ιδρυτικές αξίες της Ένωσης.
Που θα δώσουν εκ νέου νόημα στην πολιτική για τους ευρωπαίους πολίτες.
Το νεοφιλελεύθερο δόγμα παρουσιάζεται από τους οπαδούς του ως φυσικός νόμος, ως ιστορική αναγκαιότητα.
Εντούτοις, οι τελευταίες κρίσεις απέδειξαν ότι έχει αποτύχει ως οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μοντέλο.
Προκάλεσε έκρηξη της ανισότητας και ρήγματα στην κοινωνική συνοχή .
Επείγει λοιπόν να αλλάξουμε προσανατολισμό προτάσσοντας πολιτικά σχέδια και πρακτικές για την ανάκτηση της συνοχής των κοινωνιών μας, για δίκαιη ανάπτυξη.
Παρόμοιες συναντήσεις λοιπόν είναι σημαντικές για την προώθηση προοδευτικών ιδεών και ταυτόχρονα διαμορφώνουν έδαφος συμμαχιών για τη χώρα μας» υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης.
Επιπλέον, όπως είπε ο κ.Ξυδάκης θα συζητηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, για την ασφάλεια και την ενωσιακή εξωτερική πολιτική. Είναι δεδομένη η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα πανευρωπαϊκά σε έρευνες κοινής γνώμης αλλά και σε εκλογικές αναμετρήσεις. Μας απασχολεί λοιπόν η ενεργός σύνδεση των πολιτών με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης