Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας): Η κυβέρνηση στήνει τη δική της διαπλοκή

Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας): Η κυβέρνηση στήνει τη δική της διαπλοκή
Ήταν ορατή αυτή η μεθόδευση από τον Αύγουστο του 2015 είπε η κα.Κωνσταντοπούλου
Την θέση ότι η κυβέρνηση στήνει τη δική της διαπλοκή διατύπωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Είπα πολύ νωρίς ότι η κυβέρνηση στήνει τη δική της διαπλοκή.
Το έχω πει από το φθινόπωρο του 2015.
Ήταν ορατή αυτή η μεθόδευση από τον Αύγουστο του 2015» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Κωνσταντοπούλου, η οποία χαρακτήρισε τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες «εξίσου αποκρουστική σε μια δημοκρατία με την προηγούμενη συνθήκη Σαμαρά».
«Αναλογεί ένα πολύ μεγάλο καθήκον στους πολίτες να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στην ενημέρωση και αυτό είναι βαθιά συνδεδεμένο με το Σύνταγμα και το δικαίωμα όλων στην αχειραγώγητη ενημέρωση» είπε η κα.Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας πως από το 2013 υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν τουλάχιστον 16 δίαυλοι προβολών.
«Η μεθόδευση που έγινε από τη μια πλευρά να καταπαυθούν οι θητείες του ΕΣΡ ήταν ένα γεγονός πρωτοφανές.
Η μεθόδευση που έγινε για να γίνει καναλάρχης ο κ.Παππάς και στη συνέχεια να έχει την εξουσία στους υποψήφιους ή εν ενεργεία καναλάρχες βοά ότι κάποιος θέλει να συναλλαγεί.
Δυστυχώς και οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ ενέδωσαν σε αυτή τη διαδικασία εκβιασμού η προσδοσκίας και έτσι τήρησαν τις ισορροπίες μέχρι την ολοκλήρωση.
Ένας πρωθυπουργός που κάνει καφέ σε ιδιοκτήτη ΜΜΕ δεν μπορεί να διατείνεται ότι θα πατάξει τη διαπλοκή» υποστήριξε η κα.Κωνσταντοπούλου.
«Η δικαιοσύνη οφείλει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.
Θα το κάνει; Θα δούμε» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέροντας πως στο ΣτΕ υπάρχει η πολύ βαριά σκιά των αποφάσεων που συνέπραξαν για τα μνημόνια.
«Στην πορεία του χρόνου οι δικαστές που συνέπραξαν, παραδέχθηκαν ότι έκαναν λάθος.
Όμως η δικαιοσύνη δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τότε όπως σε άλλες π.χ. στο χαράτσι.
Απομένει να δούμε αν τα λόγια και αν το ΣτΕ θα θωρήσει τη νομιμότητα» είπε η κα.Κωνσταντοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης