Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Βίτσας: Τα έσοδα έχουν πάει πάρα πολύ καλά - Δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ούτε το 2017

Δ. Βίτσας: Τα έσοδα έχουν πάει πάρα πολύ καλά - Δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ούτε το 2017
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ούτε για το 2017, ούτε για το 2018»
Την πεποίθηση του πως ο κόφτης δημοσιονομιών δαπανών δεν θα ενεργοποιηθεί ούτε το 2017 εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στηρίζοντας την άποψη του στο ότι τα έσοδα όλο το προηγούμενο 6μηνο έχουν πάει πάρα πολύ καλά.
«Κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ακριβώς γιατί η πορεία των οικονομικών σε σχέση και με τις δεσμεύσεις μας πάει πάρα πολύ καλά.
Τα έσοδα όλο το προηγούμενο 6μηνο έχουν πάει πάρα πολύ καλά, άρα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ούτε για το 2017, ούτε για το 2018 και από εκεί και πέρα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας, μέσω δηλώσεων του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm 97,8».
Σε ό,τι αφορά την υπο-δόση των 2,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος οικονομικής στήριξης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως «η εκταμίευση της θα είναι στο χρονικό διάστημα που θα είναι επαρκές για να αξιοποιηθεί».
Τέλος, απαντώντας στο αν τα φορολογικά μέτρα του Ιανουαρίου εφαρμοστούν νωρίτερα, τόνισε πως «υπάρχει ανακοίνωση του αντίστοιχου υπουργείου που λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και ότι τα σενάρια που διακινούνται είναι στη σφαίρα της φαντασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης