Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Καμία απόκλιση στα έσοδα, δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης

Μαντάς: Καμία απόκλιση στα έσοδα, δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης
Η ΝΔ δεν έχει καμία εναλλακτική πρόταση, είναι σε πολιτική αμηχανία υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόκλιση στα έσοδα και ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν έχει καμία εναλλακτική πολιτική πρόταση και ότι πέσει σε μια απίστευτη πολιτική αμηχανία.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε απόκλιση στα έσοδα, στο πρωτογενές πλεόνασμα, και καμία περίπτωση ενεργοποίησης του κόφτη.
Δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Χουλιαράκης στη Βουλή.
Η πορεία των εσόδων είναι η προβλεπόμενη, έχουμε ήδη καλύψει το 60% των εσόδων που έχει ο προϋπολογισμός για το 2016, όποια καθυστέρηση και τρύπα οφείλεται σαφέστατα στη μετάθεση του ΕΝΦΙΑ, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα λόγος ανησυχίας για νέα δημοσιονομικά μέτρα», είπε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παθογένεια και παθολογία του ίδιου του συστήματος, του ίδιου του καπιταλισμού και μάλιστα στην εκδοχή του ελληνικού καπιταλισμού και των εκπροσώπων του που είναι, όπως είπε,  «ολυμπιονίκες στο να παίρνουν δάνεια προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους και αυτά με ένα περίεργο τρόπο να γίνονται προσωπική περιουσία».
«Η βασική προσδοκία του κόσμου, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη συνθήκη που βρισκόμαστε ως χώρα, αναγνωρίζει ότι γίνεται μια πολύ συστηματική προσπάθεια να υπάρξει δικαιοσύνη που είναι απαραίτητος όρος για να υπάρξει αχτίδα ελπίδας.
Έχουμε μπει πια σε μια περίοδο πολύ πρακτικών και συγκεκριμένων βημάτων σε αυτή τη κατεύθυνση με κορυφαία διαδικασία την επαναφορά της νομιμότητας και της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου.
Την είχα χαρακτηρίσει δομική αλλαγή και εξελίσσεται πραγματικά σε αυτή τη κατεύθυνση» είπε ο κ.Μαντάς, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για λυσσώδη αντίσταση σε οτιδήποτε αφορά διαδικασίες αστικής νομιμότητας.
«Για να εξηγήσει κανείς τη στάση των συντηρητικών κομμάτων, των συστημικών δυνάμεων στη χώρα, και τη λυσσώδη αντίστασή τους σε οτιδήποτε αφορά διαδικασίες αστικής νομιμότητας ουσιαστικά, πρέπει να δει όλο αυτό που έχει καταντήσει φάρσα και κωμωδία.
Κάθε τρεις και λίγο και λίγο στη ΝΔ ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης.
Καταντά φάρσα και κωμωδία η εμμονή, τη στιγμή που αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα πως οι ίδιοι κυβερνούσαν, όπως επισημαίνει και το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ σήμερα, πως στα χρόνια των Σαμαρά - Βενιζέλου, έπεσαν έξω στην είσπραξη του ΦΠΑ κατά 11 δισ και τώρα κάθε μέρα δημιουργούν μια εικόνα κατάρρευσης που δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα.
Η εξήγηση λοιπόν είναι απλή, είναι ο πόθος τους να επανέλθουν στα πράγματα κι αυτό θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, με πολύ συστηματική και οργανωμένη επίθεση στη κυβέρνηση, σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, ένα σημαντικό 5μηνο που μπαίνει το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους.
Είναι μία απίστευτη πολιτική αμηχανία της ΝΔ και των στελεχών της, δεν έχουν καμία εναλλακτική πρόταση» επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης