Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λυκούδης: Υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι αναγκαίο να εκφραστεί στο Κέντρο

Λυκούδης: Υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι αναγκαίο να εκφραστεί στο Κέντρο
Αν το Ποτάμι το επιθυμεί, μπορεί να προσεγγίσει τις θέσεις της Κεντροαριστεράς τόνισε ο κ.Λυκούδης
Την θέση ότι παρά το γεγονός ότι σήμερα κυριαρχούν δύο χώροι, της ριζοσπαστικής αριστεράς και της συντηρητικής παράταξης, υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι αναγκαίο να εκφραστεί στο Κέντρο διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Λυκούδης.
«Δεν μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρές προϋποθέσεις για ομαλές εξελίξεις με «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» αντιπαράθεση με την κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Λυκούδης, ο οποίος υποστήριξε πως εάν το Ποτάμι το επιθυμεί, μπορεί να προσεγγίσει τις θέσεις της κεντροαριστεράς.
«Το κόμμα είναι τμήμα του μεταρρυθμιστικού μεσαίου χώρου και προσπαθεί να δει πώς μπορεί να προχωρήσει.
Νομίζω ότι και μπορεί και ενδιαφέρεται, αλλά πάντα υπάρχει ένα "νομίζω"» είπε ο κ.Λυκούδης, αναφέροντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει για την ισορροπία του συστήματος, για μία ασφαλή πρόταση συμμαχικής διακυβέρνησης στο μέλλον.
«Δεν έχουν ενδιαφέρον τα σχήματα με ένα κραταιό μέρος και μία "τσόντα".
Οι μεγάλες συνεργασίες που μπορούν να σφραγίσουν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα γίνονται με τέτοιου τύπου σχηματισμούς» τόνισε ο κ.Λυκούδης.
Ερωτηθείς για την ασάφεια των θέσεων που κατά καιρούς διατυπώνει το Ποτάμι, ο κ.Λυκούδης ξεκαθάρισε κατ' αρχήν ότι δεν μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρές προϋποθέσεις για ομαλές εξελίξεις, όταν οι αντιπαραθέσεις είναι του τύπου «αντιδεξιό» και «αντισυριζαίικο».
«Είναι υπαρκτό το θέμα της αποσαφήνισης των θέσεων του Ποταμιού, αλλά το κόμμα είναι ακόμη ένα πολύ νέο.
Το Ποτάμι είναι μόλις δύο ετών, οι ταλαντεύσεις του αιτιολογούνται.
Ελπίζω να τις ξεπεράσει, δεν είναι εύκολο, θέλει προσπάθεια» είπε ο κ.Λυκούδης.
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, είπε πως βιώνει την πολιτική του ήττα και δεν το κρύβει, μετά από μία διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών με πολλά λάθη αλλά και πολλές επιτυχίες.
«Η συνολική πορεία του το οδήγησε στην σημερινή συρρίκνωση.
Σήμερα φαίνεται να επαναδιατυπώνει την πολιτική του πρόταση και φυσιογνωμία, φαινόμενο το οποίο παρατηρείται και στη ΝΔ» υποστήριξε ο βουλευτής του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης