Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Ελλάδα μοιάζει με τη μοιραία πτήση του John Fitzgerald Kennedy Junior

Η Ελλάδα μοιάζει με τη μοιραία πτήση του John Fitzgerald Kennedy Junior
Η κυβέρνηση κάνει πτήση δια όψεως και δεν συμβουλεύετε τα όργανα της οικονομίας, όπως είναι οι δείκτες
Η πτήση δια όψεως και η πτήση δια οργάνων.
Πρόκειται για δύο δοκιμασίες των εκπαιδευόμενων χειριστών πριν πάρουν το πτυχίο τους.
Ο αδικοχαμένος John Fitzgerald Kennedy Junior κατέπεσε με το ιδιωτικό αεροπλάνο Piper Saratoga, στο οποίο ήταν χειριστής.
Το τραγικό δυστύχημα έγινε στις 16 Ιουλίου του 1999.
Το επίσημο πόρισμα κατέληξε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η πτώση του μονοκινητήριου Piper Saratoga οφείλονταν στο γεγονός ότι ο John δεν είχε εμπειρία στην πτήση δια οργάνων και εμπιστεύθηκε τη διαίσθηση του.
Τη χρονική στιγμή της μοιραίας πτήσης επικρατούσε χαμηλή νέφωση στερώντας έτσι στον αδικοχαμένο Fitzgerald την επαφή του με τον ορίζοντα.
Πετούσε όχι με βάση τα όργανα που του έδειχναν την ακριβή θέση του αεροσκάφους, αλλά με την αίσθηση του με αποτέλεσμα να συντριβή στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Είναι εύκολο να πούμε ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα το Μαξίμου κάνει πτήση δια όψεως και δεν συμβουλεύετε τα όργανα της οικονομίας, όπως είναι οι δείκτες.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ανεβαίνει στην συμπρωτεύουσα χωρίς να έχει συναντήσει τους παραγωγικούς φορείς, προφανώς οι εκπρόσωποί τους θα είναι προσκεκλημένοι στην κεντρική του ομιλία.
Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων θεωρούν δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πετάει το αεροπλάνο που λέγεται Ελλάδα με τη μέθοδο δια όψεως, ενώ παραβλέπουν τα όργανα της οικονομίας τα οποία οδηγούν το αεροπλάνο προς τη συντριβή.
Η έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ που αποτυπώνει τις προσδοκίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εμφανίζει ένα περιβάλλον απαισιόδοξο και, κυρίως, δεν δίνει καμία προοπτική.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνίζονται να σωθούν και όχι να βγάλουν κέρδη, καταργώντας στην πράξη τον αρχικό σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.
Οι έξι στις δέκα επιχειρήσεις περιμένουν επιδείνωση των οικονομικών τους μεγεθών το επόμενο διάστημα.
Μόλις το 8,5% αναμένει κάποια βελτίωση.
Η υψηλή φορολογία και η πτώση της ζήτησης διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα.
Συνολικά 220.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.
Το συμπέρασμα είναι εύκολο.
Αν ο John Fitzgerald Kennedy Junior είχε εμπιστευθεί τα όργανα του Piper Saratoga θα είχε αποφευχθεί το τραγικό δυστύχημα.
Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, εμπιστεύθηκε την αίσθησή του και σκοτώθηκε.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης