Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης (αναπλ. ΥΠΕΞ): Η ΕΕ πρέπει να εστιάσει εκ νέου στην αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή

Ξυδάκης (αναπλ. ΥΠΕΞ): Η ΕΕ πρέπει να εστιάσει εκ νέου στην αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή
«Οι ιδρυτικές αξίες της Ένωσης πρέπει να επανέλθουν δυναμικά στο προσκήνιο, με ανανεωμένο όμως περιεχόμενο»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εστιάσει εκ νέου στην ευημερία των πολιτών της, την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή και τη Δικαιοσύνη για να πετύχει την ολοκλήρωση, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.
Ο κ. Ξυδάκης, στο πλαίσιο του 11ου Στρατηγικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας (Bled Strategic Forum), εξέφρασε την ανάγκη οι ιδρυτικές αξίες της Ένωσης να επανέλθουν δυναμικά στο προσκήνιο, με ανανεωμένο όμως περιεχόμενο.
Σημειώνεται πως στο περιθώριο του Φόρουμ ο αναπληρωτής υπουργός είχε διμερείς διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τον υφυπουργό για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση του Μαυροβουνίου, Αλεξάνταρ Πέγιοβιτς και με την υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάνια Στίγκλιτς.
Στη συνάντηση του με την κ. Στίγκλιτς, ο Έλληνας αξιωματούχος εξήρε την υποστήριξη της Σλοβενίας προς τη χώρα μας και ευχαρίστησε για τη θετική στάση της Σλοβενίας στο Προσφυγικό, με την υφυπουργός να προτείνει την περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνο-σλοβενικών σχέσεων.
Αναφέρεται πως ο κ. Ξυδάκης προσκάλεσε στη χώρα μας την κα Στίγκλιτς για διαβουλεύσεις επί ευρωπαϊκών θεμάτων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης