Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Tusk, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Tusk, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα
Η χώρα μας βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων τις τελευταίες ημέρες
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Donald Tusk είχε σήμερα 6/9 ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφερε σε tweet ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η επικοινωνία μεταξύ των δύο αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα, η οποία θα ξεκινήσει στις 16/9 και θα έχει ως «κυρίως πιάτο» το Brexit.
Κατά τη συνομιλία ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στη λογική της αδράνειας, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος που καταδεικνύει την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών τάσεων στην Ευρώπη.
Αντιθέτως, υπογράμμισε, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών της δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης.
Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι αναγκαία η ενίσχυση του πακέτου Juncker και η μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία, με θετικές εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της απασχόλησης.
Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη προώθησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο με σκοπό τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών των τελευταίων δύο ετών, καθώς και ενίσχυσης του διεθνούς ρόλου της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή με διπλωματικές πρωτοβουλίες και ενίσχυση της συνεργασίας των αρμόδιων αρχών.
Η χώρα μας βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων τις τελευταίες ημέρες, καθώς από ότι φαίνεται η υπο-δόση των 2,8 δισ. ευρώ δεν θα εκταμιευθεί τον τρέχοντα Σεπτέμβρη, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.
Κι αυτό διότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει μόλις δύο από τα 15 προαπαιτούμενα.
Σημειώνεται πως το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 9 Σεπτεμβρίου για να εξετάσει την πρόοδο της Ελλάδας εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης