Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Η Δημοκρατική Ευθύνη θα κινηθεί μακριά από αρχηγισμούς και θνησιγενή σχήματα

Χ. Θεοχάρης: Η Δημοκρατική Ευθύνη θα κινηθεί μακριά από αρχηγισμούς και θνησιγενή σχήματα
«Σημασία έχουν οι πολιτικές και δευτερευόντως τα πρόσωπα»
Το πρώτο ζήτημα για τη Δημοκρατική Ευθύνη είναι να μην υπάρχουν οι αρχηγισμοί του παρελθόντος, ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος, Χάρης Θεοχάρης.
«Δεν θα να μη μπλέξουμε σε σχήματα τα οποία μοιραία είναι θνησιγενή, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν παραπέρα από τους ανθρώπους οι οποίοι τα έχουν ιδρύσει.
Προχωράμε οργανωτικά και αυτό είναι μία διαδικασία αναγκαστικά λίγο εσωστρεφής, για να μπορέσει να συγκροτηθεί σε όλη την Ελλάδα και στους τομείς πολιτικής.
Σημασία έχουν οι πολιτικές και δευτερευόντως τα πρόσωπα», δήλωσε σήμερα 6/9 στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, συμπληρώνοντας:
«Τα πρόσωπα είναι βέβαια πάρα πολύ σημαντικά, αλλά είναι σημαντικά μόνο ως φορείς εμπιστοσύνης, δηλαδή κατά πόσο εμπιστευόμαστε ότι θα κάνουν αυτά που λένε».
Στη συνέχεια, ο κ. Θεοχάρης ανέπτυξε τους τέσσερις πυλώνες μετασχηματισμού που προτείνει η Δημοκρατική Ευθύνη:
«Ο πρώτος πυλώνας αφορά τη χειραφέτηση της Δικαιοσύνης ώστε να διαλέγει την ηγεσία της μόνη της, μέσω εκλογών, και ο δεύτερος τη διαφανή διοίκηση, προκειμένου το κομματικό κράτος να εκλείψει.
Ένας κομματικός σχηματισμός επιτέλους να κυβερνήσει και να πει:
"Δεν είμαι εδώ για να διορίσω διοικήσεις, είμαι εδώ για να θέτω τους πολιτικούς στόχους και τις κατευθύνσεις, τις στρατηγικές".
Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην απελευθέρωση της οικονομίας για να παράξει πλούτο, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με ένα χαμηλό, σταθερό, φορολογικό σύστημα.
Ο τέταρτος πυλώνας είναι ένα κοινωνικό κράτος, το οποίο αμβλύνει τις ανισότητες, καθώς νοσοκομεία, αστυνομία, σχολεία και δικαιοσύνη που να λειτουργούν, δυστυχώς στη χώρα μας σήμερα είναι ζητούμενα.
Ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος στον υπό συγκρότηση πολιτικό φορέα είναι ενεργότατος στην προσπάθειά μας αυτή, μας στηρίζει, μας βοηθάει, για να μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε με τη σειρά μας με όποιες δυνάμεις έχουμε στο να φύγει η χώρα μας από αυτή την πολύπλευρη κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης