Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ - Τι θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός

Διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ - Τι θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο της σύσκεψης η πορεία του κυβερνητικού έργου, τρέχοντα ζητήματα και ο προγραμματισμός ενόψει της ΔΕΘ
(upd)Ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, τρέχοντα ζητήματα, καθώς και η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ αποτέλεσαν το αντικείμενο διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τα επόμενα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη, με δύο σταθμούς, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Εκείνες δηλαδή τις πολιτικές που όχι μόνο θα μεγαλώνουν την οικονομική πίτα αλλά θα την μοιράζουν με δίκαιο τρόπο στους πολίτες.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξάλλου ανακοινώσει ότι και το τίμημα από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, θα κατευθυνθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ για τους πιο αδύναμους.
Η εξειδίκευση αυτής της εξαγγελίας αναμένεται να γίνει στη ΔΕΘ και η προετοιμασία της γίνεται αυτά τα 24ωρα στην Αθήνα.
Στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα παρουσιάσει εξάλλου όλα όσα έγιναν και για τα οποία είχε δεσμευτεί και το 2014 και το 2015 ιδίως εκείνα που προχώρησαν -παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες- για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η Αθήνα υποδέχεται εξάλλου την Παρασκευή τους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού με στόχο τη δημιουργία συμμαχιών για όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Σε εξέλιξη βρίσκεται διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το προσεχές Σαββατοκύριακο. 
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρίσκεται η πορεία του κυβερνητικού έργου, τρέχοντα ζητήματα και ο προγραμματισμός ενόψει της ΔΕΘ.
Από το βήμα της ΔΕΘ το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σαναμένεται να δώσει έμφαση στο κοινωνικό κράτος.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί ότι τα 246 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν στην ενίσχυση των πιο αδύναμων, έως το 2018. 
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει και παρεμβάσεις στον χώριο της υγείας, με προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
Χθες συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης με κεντρικό θέμα την εθνική στρατηγική μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, και οι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου, και του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πρώτη ενημέρωση: 11:04, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης