Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Να προχωρήσει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς - Όχι σε προσωπικές στρατηγικές

Ανδρουλάκης: Να προχωρήσει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς  - Όχι σε προσωπικές στρατηγικές
Να υπάρξει άμεσα ένας οδικός χάρτης, να ξεκαθαριστούν τα πράγματα και να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Την θέση ότι πρέπει να προχωρήσει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν.Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως «το άγχος των προσωπικών ρόλων υπονομεύει την προσπάθεια».
«Αυτή η ιστορία πρέπει να προχωρήσει.
Το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Αριστερά, αν δούμε στη Βουλή, στα περισσότερα συμφωνούν.
Δηλαδή είναι πολύ περισσότερα αυτά που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Ανδρουλάκης.
Ερωτηθείς για το ποιος θα ηγηθεί του εγχειρήματος ο κ.Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι οι προσωπικοί ρόλοι υπονομεύουν την προσπάθεια.
«Το άγχος των προσωπικών ρόλων υπονομεύει σε πάρα πολλές φάσεις την προσπάθεια.
Αυτό πρέπει να ξεπεραστεί.
Δεν μπορεί να τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία.
Άμεσα πρέπει να υπάρξει ένας οδικός χάρτης, να ξεκαθαριστούν τα πράγματα και να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις.
Και για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, πρέπει να φύγουμε καθαρά από τις προσωπικές στρατηγικές.
Πρέπει να καταλάβουν ότι αν ενοποιηθεί αυτός ο χώρος τα πολιτικά οφέλη για τη χώρα πρώτα από όλα θα είναι πολλαπλάσια από αυτό που συμβαίνει σήμερα.
Τι συμβαίνει σήμερα;
Υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει κανένα κοινό ιδεολογικό προσανατολισμό.
Ουσιαστικά είναι μια συμφωνία διαχείρισης εξουσίας.
Βλέπουμε πού πάει η οικονομία.
Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο και υπάρχει μια ΝΔ, η οποία εκφράζει ένα φιλελεύθερο δρόμο, ξεχνώντας ότι αυτός ο δρόμος έφερε και την παγκόσμια οικονομική κρίση και περισσότερα προβλήματα στη χώρα και δεν βοηθάει να μπουν κανόνες επανακαθορισμού μιας σωστής λειτουργίας και τους κράτους και των αγορών απλά τα αφήνουμε όλα πάλι σε ανεξέλεγκτη λειτουργία» επεσήμανε ο κ.Ανδρουλάκης.
Σε ερώτηση αν υπάρχει χώρος για τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή την προσπάθεια ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι αυτό θα το κρίνει ο λαός, ενώ χαρακτήρισε παθογένεια τη σεναριολογία περί των ονομάτων των υποψηφίων για την ηγεσία του εγχειρήματος.
«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η παθογένεια αυτή είναι ξανά στο προσκήνιο.
Αντί να συζητήσουμε πώς θα συγκινήσουμε τον ελληνικό λαό ξανά, πώς θα απαντήσουμε στα καθημερινά του προβλήματα, πώς θα δώσουμε μια λύση διαφορετική από αυτή που υπάρχει σήμερα.
Δυστυχώς, εάν δεν έχουμε αυτή την προτεραιότητα, πάμε πού; Στο κουτσομπολιό.
Ποιος, ποια, πού, πότε.
Αυτό δεν βοηθάει, απαξιώνει και εκτιμώ εγώ ότι εάν συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που αναμένουμε» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης