Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Θα υπάρξει αντίδραση από τις Βρυξέλλες υπό τον φόβο δημιουργίας καρτέλ στην ενημέρωση

Θεοδωράκης: Θα υπάρξει αντίδραση από τις Βρυξέλλες υπό τον φόβο δημιουργίας καρτέλ στην ενημέρωση
Η Ευρώπη προβληματίζεται για το ότι δημοπρατούνται μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ο κ.Θεοδωράκης
Την εκτίμηση πως θα υπάρξει αντίδραση από τις Βρυξέλλες όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι οι ενστάσεις θα αφορούν ότι δημοπρατούνται μόλις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ότι υπάρχει ο κίνδυνος για τη δημιουργία καρτέλ στην ενημέρωση.
«Η Ευρώπη προβληματίζεται από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δημοπρατεί μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και φοβάμαι ότι θα υπάρξει αντίδραση από τις Βρυξέλλες το φθινόπωρο.
Την Ευρώπη την απασχολεί το «τέσσερα» γιατί υπάρχει θέμα ανταγωνισμού» και εγείρεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί «καρτέλ στην ενημέρωση» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωράκης.
Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «κανονικά θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια» ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει κανονικά να μεριμνήσει ώστε να είναι «πολύ δύσκολη» η συμμετοχή στην τηλεόραση ανθρώπων που «ζουν με κρατικό χρήμα».
«Ένας εργολάβος ή πάροχος που αμείβεται από το Δημόσιο δεν μπορεί εύκολα να προσφέρει σοβαρή ενημέρωση τη στιγμή που γνωρίζει ότι εξαρτάται από το κράτος για τη χρηματοδότηση και τις δουλειές του» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος αμφισβήτησε την όλη λογική του αριθμού «τέσσερα», σημειώνοντας πως ο μόνος λόγος να παραβλέψουμε τα ποιοτικά κριτήρια θα ήταν για να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα του Δημοσίου από τη δημοπρασία, όμως σε αυτή την περίπτωση – τόνισε – ο αριθμός των αδειών θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερος.
«Αν το θέμα είναι μόνο τα χρήματα που θα εισπραχθούν τότε γιατί δεν δίνεις 10 άδειες;
Είναι «λάθος» αυτός ο διαγωνισμός» είπε ο κ.Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι πίσω από τον όλο διαγωνισμό βρίσκεται πολιτική σκοπιμότητα της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, θέλει να προσφέρει ένα αφήγημα στους υποστηρικτές της.
«Θέλουν να πούν «τους κλείσαμε σε ένα κτήριο, τους δώσαμε στρατιωτικά ρούχα και στρατιωτικό φαγητό και τους είπαμε ‘δώστε λεφτά για τις άδειες’» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του για μεγαλύτερο αριθμό αδειών και μεταφορά του 1% των εσόδων από τα κανάλια στην Παιδεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης