Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος, δημευτικός και αντιαναπτυξιακός φόρος

Λαφαζάνης: Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος, δημευτικός και αντιαναπτυξιακός φόρος
Η άμεση και πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ γίνεται απόλυτα αναγκαία, πρωτίστως για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εκτιμά ο κ. Λαφαζάνης
Ως έναν φόρο «άδικο, δημευτικό και αντιαναπτυξιακό» χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση Τσίπρα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «ενώ ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στο προσκήνιο με την ρητή δέσμευση της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, ο νεονημονιακός ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τον κατήργησε αλλά και τον εκτίναξε αυθαίρετα και εισπρακτικά σε νέα ύψη για ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως φαίνεται από τα εκκαθαριστικά που εκδόθηκαν σήμερα».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας υποστηρίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί έναν άδικο φόρο που λειτουργεί δημευτικά για την ακίνητη περιουσία ιδιαίτερα των μικρομεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας και επιφέρει, εν μέσω άγριας λιτότητας και οικονομικής ύφεσης, τη χαριστική βολή στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
Κυρίως, όμως, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος ακραία αντιαναπτυξιακός, αφού νεκρώνει την οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα, κόβοντας κάθε αναπτυξιακή ανάσα από την οικονομία, προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.
«Η άμεση και πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ γίνεται απόλυτα αναγκαία όχι μόνο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανακούφισης των νοικοκυριών αλλά πρώτα απ’ όλα για λόγους επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης