Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρ ομαδόν κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ κατά Κομισιόν για την παρέμβαση της στην υπόθεση Γεωργίου

Πυρ ομαδόν κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ κατά Κομισιόν για την παρέμβαση της στην υπόθεση Γεωργίου
Η κυβέρνηση Τσίπρα σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα σήμερα οι αντιδράσεις από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την παρέμβαση της Κομισιόν υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου (αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009), με πιο ηχηρή τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου ότι η επιστολή της Κομισιόν παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και εγγυάται σε πλήρη συνεργασία με την Κομισιόν και με τη Eurostat την ακρίβεια των δημόσιων στατιστικών» διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του προγράμματος.
«Τα ελλείμματα και τα μαγειρέματα βαραίνουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίχτηκαν και υπέγραψαν τα μνημόνια με βάση τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2010, που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ.
Ο καβγάς τους τώρα έχει ένα πολύ μεγάλο βαθμό υποκρισίας» τόνισε μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος επιχείρησε να κρατήσει μια πιο μετριοπαθή στάση απέναντι στην επιστολή της Κομισόν.
«Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη της.
Οφείλει για λόγους διάκρισης των εξουσιών να σέβεται την ανεξάρτητη δικαιοσύνη των κρατών μελών και να μην παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις.
Αμφιβάλλω αν μία αντίστοιχη δήλωση θα μπορούσε να γίνει ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου στην επιστολή της Κομισιόν, υποστηρίζοντας πως με αυτήν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης υπέρ του Γεωργίου.
«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο.
Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.
ΚΡΙΜΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγγελόπουλος.
Εξίσου έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτση, ο οποίος χαρακτήρισε εξωφρενική την επιστολή της Κομισιόν.
«Λένε στην κυβέρνηση σεβόμαστε τη δικαιοσύνη, αλλά εσείς να μη τη σεβαστείτε» τόνισε ο κ.Κυρίτσης ο οποίος επεσήμανε πως «πολύ περίεργα πράγματα» οδήγησαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, πράγματα που όπως είπε «δεν μπορεί να τα περνάει κανείς στο ντούκου»
«Η δήλωση του κ. Γεωργίου στους Financial Times «κουκουλώστε την υπόθεση ή ξεχάστε την ελάφρυνση» αποτελεί εκβιασμό» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται πως σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Τα Νέα» η αρμόδια για την Eurostat Επίτροπος, M. Thyssen, αφού εκφράζει εκ νέου την απόλυτη στήριξη της στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, παραπέμπει το θέμα της δίωξης του κ.Γεωργίου στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου και αναφέρει ότι το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο και της δεύτερης αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης