Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή

Θεοδωράκης: Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή
Η διαδικασία για την αδειοδότηση είναι εις βάρος της Δημοκρατίας, ρεζιλεύει το πολίτευμα είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χαρακτήρισε τη διαδικασία αστεία και αντιδημοκρατική.
«Πράγματι η ενημέρωση στην Ελλάδα είχε προβλήματα και έπρεπε να αλλάξει το τοπίο.
Από μια κακή περίοδο στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε σε απολυταρχική περίοδο με έναν υπουργό υπέρτατο άρχοντα.
Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή, από εργολάβους σε εργολάβους.
Πάμε σε ένα καθεστώς που θα εξυπηρετεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος και με αφορμή την επίθεση Καμμένου κατά του Καλογρίτσα, υποστήριξε ότι «υπάρχει μια ενδοκυβερνητική κόντρα».
«Οι μεν εναντίον του Καλογρίτσα, οι δε εναντίον του Σαββίδη.
Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που ζει από το δημόσιο να διεκδικεί άδεια τηλεόρασης.
Ζητάει άδεια από αυτόν που του δίνει δουλειά» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος υπογράμμισε πως ο τρόπος της κυβέρνησης (για την αδειοδότηση) είναι εις βάρος της δημοκρατίας, είναι αστεία διαδικασία ρεζιλεύει το πολίτευμα».
Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο επικεφαλής του Ποταμιού υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έλεγε ότι είναι ντροπή τα 700 ευρώ και τώρα στην κυβέρνηση λένε ότι είναι επιτυχία οι συντάξεις των 300 και των 400 ευρώ.
«Είναι δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στοίχισε στη χώρα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Διαφωνία υπάρχει για το τελικό ποσό: είναι 40 δισεκατομμύρια;
60; 80; ή 100;
Στο ότι χρεωθήκαμε συμφωνούν όλοι» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως «μικρές λύσεις υπάρχουν αλλά πρέπει κάποιοι άνθρωποι να σηκώσουν τα μανίκια και να αφήσουν τις μεγάλες κουβέντες».
«Θα πρέπει με ειλικρίνεια οι πολιτικοί να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Πρέπει να κάνουμε προτάσεις και όχι γενικολόγες παρατηρήσεις» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος με αφορμή την ομιλία του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είπε ότι «η ΝΔ πρέπει στη ΔΕΘ να κάνει μια αυτοκριτική για τα λάθη της» ενώ όσον αφορά το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς είπε πως το Ποτάμι δίνει τη μάχη για να είναι οι προτάσεις λογικές και μεταρρυθμιστικές.
Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «η ζωή δεν φτιάχνεται μόνο με τις επιτυχίες αλλά και με τις αποτυχίες» και κάλεσε τους νέους «να επιμείνουν στους μεγάλους στόχους».
Ανέφερε ως παράδειγμα τους Έλληνες ολυμπιονίκες, οι οποίοι όπως είπε, «χωρίς πατριωτικές κορώνες και μεγάλα λόγια να μας πουν στη Βουλή πώς τα κατάφεραν σε μια Ελλάδα απογοητευμένη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης