Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Πιο ώριμο από ποτέ το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Όχι σε πρόωρες εκλογές

Βούτσης: Πιο ώριμο από ποτέ το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Όχι σε πρόωρες εκλογές
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια τεράστια ιστορική αδικία είπε ο Πρόεδρος της Βουλής
Την θέση ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι πιο ώριμο από ποτέ έτσι ώστε να υπάρξει μια επιτυχή εξέλιξη διατύπωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Βούτσης υποστήριξε ότι το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια τεράστια ιστορική αδικία.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για το ζήτημα.
Χθες έγινε γνωστό πως η διακομματική επιτροπή της Βουλής θα αρχίσει σύντομα πανευρωπαϊκή εκστρατεία, ακόμα και στη Γερμανία, για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Παράλληλα ο κ.Βούτσης απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο περί πρόωρων εκλογών.
«Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών.
Δεν υπάρχει το ελάχιστο πρόσχημα» είπε ο κ.Βούτσης, αποδίδοντας τα σενάρια σε πιέσεις συμφερόντων.
«Η πίεση της αντιπολίτευσης είναι και απόρροια της απόφασης να εξυπηρετηθούν βραχυπρόσθεσμα και όχι μεσομακροπρόθεσμα ορισμένα συμφέροντα για να μην χάσουν την προνομιακή θέση στην οποία βρίσκονται.
Κάποιοι κύκλοι- συμφέροντα βιάζονται να πάμε σε πρόωρες εκλογές» υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος τόνισε ότι «οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αντίθεση από τα κυβερνητικά σενάρια για την επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων δεν αντιμετωπίζεται με εκλογές».
«Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών και εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019» είπε ο κ.Βούτσης, τονίζοντας πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των συμφωνιών με τους δανειστές όταν η χώρα ανακτήσει το κύρος της και προς αυτή την κατεύθυνση όπως είπε εντάσσονται οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού τους περασμένους μήνες και ο σχεδιασμός που θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη το αμέσως προσεχές διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης