Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσή Αυγή για τα κρούσματα ελονοσίας: Να κλείσουν άμεσα τα σύνορα για τους παράνομους αλλοδαπούς

Χρυσή Αυγή για τα κρούσματα ελονοσίας: Να κλείσουν άμεσα τα σύνορα για τους παράνομους αλλοδαπούς
Η ελονοσία και άλλες εξαφανισμένες ασθένειες επανέρχονται λόγω του μεταναστευτικού, υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή
Στα κρούσματα ελονοσίας που σημειώθηκαν σε 12 δήμους της Ελλάδας όπου διαμένουν μετανάστες αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή.
«Η παράλογη πολιτική του λαθρολάγνου Τσίπρα, που υποστηρίζεται από την ΝΔ και όλο το μνημονιακό κατεστημένο, οδήγησε στην επανεμφάνιση επικίνδυνων νοσημάτων με βαριές συνέπειες στην δημόσια υγεία.
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να κλείσουν άμεσα τα σύνορα για τους παράνομους αλλοδαπούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρουσίασε χθες (21/8/2016) η Καθημερινή, από τις αρχές του 2016 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους είχαν δηλωθεί 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού.
Σημειώνεται ότι από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής.
Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης