Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση η ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη

Σκουρλέτης: Δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση η ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη
Τι ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης
«Η υπόθεση του δημοσιονομικού κόφτη περισσότερο είχε μια πολιτική διάσταση όταν τη συζητούσαμε», ανέφερε  σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «όσον αφορά στην κυβέρνηση, ήμασταν βέβαιοι, και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα χρειαστεί σε καμιά περίπτωση ενεργοποίησή του».
Κατά τον ίδιο, «από το τέλος της χρονιάς, από τους τελευταίους μήνες και μπαίνοντας στον επόμενο χρόνο, όλη αυτή η συζήτηση περί ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη θα είναι μια κακιά ανάμνηση, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δούμε πλέον στο πραγματικό επίπεδο της οικονομίας τα σημάδια της ανάκαμψης, μέσα από νέες θέσεις εργασίας, μέσα πλέον από έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο».
Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ακόμη πως «από τη στιγμή που υπερβαίνουμε τους στόχους σε σχέση με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, έχουμε τη δυνατότητα αυτό που είναι παραπάνω να το διαθέσουμε και προς την ανάπτυξη και για κοινωνικούς σκοπούς».
Ακόμη, σημειώνει πως είναι εφικτός ο στόχος που είχε θέσει πριν από μέρες ο κ. Δραγασάκης για 300.000 θέσεις εργασίας με βάση τον αναπτυξιακό νόμο, ενώ για το θέμα των εργασιακών σχέσεων, επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και καλεί την αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει την θέση της.
 Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η απορρύθμιση στο χώρο της εργασίας στην Ελλάδα έχει ως ένα μεγάλο βαθμό συμβεί.
Άρα, η δικιά μας προσπάθεια είναι πώς θα μπορέσουμε να ανατάξουμε αυτήν τη δυσμενή για τους εργαζόμενους πραγματικότητα».
Σημειώνει δε, πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον αυτά τα οποία υπήρξαν και κυβερνητικά, είναι αυτά τα οποία ευθύνονται για τη σημερινή δυσμενή κατάσταση των εργαζομένων, και δυστυχώς βλέπει κανείς ότι με βάση τις τοποθετήσεις τους σε αυτήν την κρίσιμη, νέα, αντιπαράθεση και αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας, δεν θα είναι με τον κόσμο της εργασίας.
Είναι φανερό, ή εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να τοποθετηθούν, με ποια πλευρά τελικά είναι, εάν πιστεύουν ότι θα πρέπει να απελευθερώσουμε τις ομαδικές απολύσεις, αν θεωρούν ότι θα πρέπει να καταργηθεί κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, συλλογικής σύμβασης και πλέον να πάμε σε ένα καθεστώς «απόλυτα» ατομικών συμβάσεων, όπου ο εργαζόμενος θα είναι σε μια δεινή θέση.
Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία μπαίνουν από την ίδια την πραγματικότητα, δεν μπορεί να τα αποφύγει κανείς.
Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί απέναντι σε αυτά τα ζητήματα, οφείλει και η αντιπολίτευση να πάρει θέση».
Για την υπόθεση Γεωργίου- ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής.
Θα πρέπει αυτή η υπόθεση να ελεγχθεί σε βάθος χωρίς κανένα εμπόδιο.
Πάνω στα μεγέθη τα οποία παρουσίασε τότε η ΕΛΣΤΑΤ, βασίστηκε μια ολόκληρη πολιτική προπαγάνδα για να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στα μνημόνια. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα πελώριο ζήτημα, το οποίο δεν χωράει δεύτερες σκέψεις και θα πρέπει να πέσει άπλετο φως -αυτό να είναι ξεκάθαρο».
Τέλος, για το τηλεοπτικό τοπίο, υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά μπαίνουν σαφείς κανόνες και κριτήρια που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου, στο οποίο θα λειτουργούν υγιείς εταιρίες.
Όπως αναφέρει, «ο αριθμός έχει προσδιοριστεί στο νούμερο 4, χωρίς να έχει αποκλειστεί σε μια δεύτερη φάση, εάν προκύψει μια πραγματική ανάγκη η οποία να σχετίζεται με την ενημέρωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης