Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Πρέπει να στηριχθούν τα νησιά που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης

Π. Κουρουμπλής: Πρέπει να στηριχθούν τα νησιά που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης
«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Λέσβος σήκωσε μαζί με κάποια άλλα νησιά όπως είναι η Χίος, η Σάμος και η Κως το μεγαλύτερο βάρος του και προσφυγικού»
Την ανάγκη υποστήριξης των νησιών που «σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης» εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μέσω δηλώσεων του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Υπενθυμίζεται πως σςήμερα 19/8 ο υπουργός επισκέφτηκε τον δημοτικό καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι το νησί αυτό σήκωσε μαζί με κάποια άλλα νησιά όπως είναι η Χίος, η Σάμος και η Κως το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.
Αυτό δεν σημαίνει λοιπόν πως πρέπει μόνο να το λες. Οφείλεις και εν τοις πράγμασι να το αναγνωρίζεις και να απαντάς αναλόγως.
Το πρώτο ζήτημα που τίθεται είναι ότι δεν μπορεί η Μυτιλήνη και οι κάτοικοι της να εξακολουθούν να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος αυτό.
Θα πρέπει λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στη Σάμο όλοι οι δήμοι της, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, να φιλοξενήσουν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά.
Και πρέπει να πω για άλλη μια φορά πως με αυτή την επίδειξη ανθρωπιστικού αποθέματος που δείξαμε ως ελληνικός λαός όλο αυτό το διάστημα, ας μην επηρεαζόμαστε από τη μιζέρια κάποιων λίγων.
Αυτή η συμπεριφορά του ελληνικού λαού δεν πάει χαμένη, ούτε για τώρα ούτε για το μέλλον, ούτε και για ζητήματα για την ασφάλεια που θέλει να νοιώθει κάθε χώρα.
Και ο νοών νοείτω», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως πλέον η κατάσταση στη Λέσβο έχει βελτιωθεί αισθητά.
Καταλήγοντας, σε ό,τι αφορά το σχέδιο «Καλλικράτης», ο ΥΠΕΣ δήλωσε:
«Ο Καλλικράτης αυτή τη στιγμή μελετάται από μια μεγάλη 25μελή επιτροπή, με τη συμμετοχή και της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.
Για πρώτη φορά ο νέος Καλλικράτης, η νέα θεσμοθέτηση, δεν γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, γίνεται με ανοιχτές διαδικασίες.
Θα προσπαθήσουμε να αιμοδοτήσουμε και να μπολιάσουμε τη νέα προσπάθεια με τις πραγματικές ανάγκες που έχει η αυτοδιοίκηση, ώστε να απελευθερωθεί από αγκυλώσεις και στρεβλώσεις, από συναρμοδιότητες και επικαλύψεις να μπορέσει πραγματικά να υπηρετήσει την οικονομική και κοινωνική ζωή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης