Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουντουρά (αναπ. υπ. Τουρισμού): Κως και Σάμος θα ανακάμψουν πλήρως τουριστικά

Κουντουρά (αναπ. υπ. Τουρισμού): Κως και Σάμος θα ανακάμψουν πλήρως τουριστικά
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο κύμα Βρετανών και Γερμανών τουριστών
Την... αισιοδοξία της ότι τα νησιά που επλήγησαν από το μεταναστευτικό θα ανακάμψουν τουριστικά εξέφρασε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με δηλώσεις του ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Υπήρξε ανησυχία διότι οι προσφυγικές ροές στα συγκεκριμένα νησιά δεν μας άφηναν το περιθώριο να τα υποστηρίξουμε πολύ τουριστικά».
Πρόσθεσε ωστόσο πως όταν μειώθηκαν οι ροές και «με το επιχειρησιακό σχέδιο που αναπτύξαμε στο υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, τις περιφέρειες, τους δήμους, την τοπική κοινωνία και τις ενώσεις Ξενοδόχων καταφέραμε να αλλάξουμε και να αντιστρέψουμε το κλίμα έτσι ώστε τα νησιά αυτά να έχουν μικρότερες απώλειες», υπογραμμίζοντας ότι η Κως και η Σάμος φαίνεται ότι θα ανακάμψουν πλήρως.
Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός μίλησε για το ελληνικό κοινωνικό τουριστικό πρόγραμμα που εκπονείται και δίνει τη δυνατότητα σε 200.000 δικαιούχους, από τώρα και μέχρι τον Νοέμβριο, να επισκεφτούν τη Σάμο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τη Λέρο.

Η πορεία του τουρισμού

Εξάλλου, η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε και στα στοιχεία για το καλοκαίρι του 2016 επισημαίνοντας ότι υπάρχει συνολικά μια αύξηση τουριστών της τάξεως του 6%-8%.
Επίσης ανέφερε ότι στην Κέρκυρα σημειώθηκε αύξηση 13% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, στο Ηράκλειο 12%, στη Ρόδο 10%.
Τέλος, η ίδια σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο κύμα Βρετανών και Γερμανών τουριστών, αύξηση κατά 45% του αριθμού των τουριστών από τις ΗΠΑ, ενώ σημαντικός ήταν και ο αριθμός των τουριστών από την Κορέα και την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης