Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις όταν τίθεται το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων ή των Ποντίων

Ν. Ξυδάκης: Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις όταν τίθεται το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων ή των Ποντίων
«Εμείς ορθώς επισημαίνουμε αυτά τα θέματα που έχουν καταγραφεί ιστορικά»
Η Άγκυρα έχει ως πάγια τακτική να δημιουργεί εντάσεις όσες φορές τίθεται το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων ή των Ποντίων, ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.
«Η Τουρκία, παγίως και διαρκώς εξοργίζεται και δημιουργεί διπλωματικές εντάσεις οσάκις τίθεται θέμα, είτε γενοκτονίας των Αρμενίων, είτε των Ποντίων.
Εμείς ορθώς επισημαίνουμε αυτά τα θέματα που έχουν καταγραφεί ιστορικά», ανέφερε στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας:
Επίσης, με αφορμή την πρόσφατη διαμάχη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για την απαγόρευση λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον 15αύγουστο αλλά και μία σειρά από αντίστοιχες κινήσεις της Άγκυρας, ο κ. Ξυδάκης διαπίστωσε πως η κυβέρνηση του Tayyip Erdogan θα σκληρύνει επικίνδυνα τη στάση της απέναντι στις μειονότητας που βρίσκονται στη γειτονική μας χώρα.
«Αυτό που πρέπει να κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος το κάνει.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να απαντήσει στην παράδοξη, εκ πρώτης όψεως, αλλά εξηγήσιμη απαγόρευση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά», υποστήριξε για τη δυναμική απάντηση του ΠτΔ στην Άγκυρα.
Παρόλα αυτά, υπάρχει συνεννόηση σε ορισμένα ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών, επισήμανε.
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στη χώρα μας, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία και θα αποφασίσει για την έκδοσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης