Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Θα ενώσουμε τα κομμάτια της Κεντροαριστεράς - Ανοίγουμε τις πόρτες στους προοδευτικούς πολίτες

Φ. Γεννηματά: Θα ενώσουμε τα κομμάτια της Κεντροαριστεράς - Ανοίγουμε τις πόρτες στους προοδευτικούς πολίτες
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης βάζει στο στόχαστρο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενώσει όλα τα «διάσπαρτα κομμάτια της Κεντροαριστεράς», αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας.
«Δεν έχουμε άλλον χρόνο.
Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα διάσπαρτα κομμάτια της Κεντροαριστεράς και να παρουσιάσουμε ξανά μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.
Είμαστε αποφασισμένοι.
Ανοίγουμε τις πόρτες σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τους καλούμε σε μία μεγάλη ισότιμη και ειλικρινή συνάντηση με ισχυρές δημοκρατικές διαδικασίες, με διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, με μια νέα αντίληψη που δεν θα ακυρώνει τις ιστορικές επιτυχίες της μεταπολίτευσης και θα συνεκτιμά τα αίτια της κρίσης», υποστηρίζει η κ. Γεννηματά.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης βάζει στο στόχαστρο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία:
«Κυβέρνηση διεξόδου από την κρίση χωρίς τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δεν υπάρχει.
Δεν θα ανακυκλώσουμε την κρίση άλλη μια φορά.
Αν ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να γίνει άλλος ένας Τσίπρας ας ψάξει αλλού για δεκανίκι τύπου Καμένου».
Επίσης, σε ό,τι αφορά την ανάδειξη του νέου αρχηγού, υποστηρίζει ότι το τέλος του ερχόμενου φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή επικεφαλής του νέου σχήματος, τονίζοντας ότι «το νέο γεννιέται, δεν εκβιάζεται, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ιστορία του καθενός».
Καταλήγοντας, εξαπολύει «πυρά» κατά ορισμένων κυβερνητικών στελεχών για «εξοργιστικές και ανιστόρητες» τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη γενικότερη αναταραχή που υπάρχει με τις καταλήψεις και τις συλλήψεις τρομοκρατών:
«Μέσα στο γενικό αλαλούμ διακρίνει εύκολα κανείς και την πολιτική κουτοπονηριά. Λένε και καμιά ανοησία παραπάνω όχι για να περνά η ώρα αλλά για να αθροίζουν ακροατήρια και να θυμίζουν το πάλαι ποτέ "αριστερό" παρελθόν τους.
Νομίζουν ότι μπορείς να πετσοκόβεις το ΕΚΑΣ και μετά με ένα δήθεν αριστερό τσιτάτο της πλάκας να… ρεφάρεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης