Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρει σοβαρές ευθύνες για το πρώτο Μνημόνιο

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρει σοβαρές ευθύνες για το πρώτο Μνημόνιο
«Ο κ. Παπανδρέου τότε είχε την διαπραγματευτική ισχύ και τα όπλα για να αποφύγει την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο»
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου φέρει σοβαρές ευθύνες για τις «πράξεις και τις παραλήψεις» που οδήγησαν το πρώτο Μνημόνιο, υποστήριξε σε σημερινές (12/8) του δηλώσεις στην ΕΡΑ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.
Οι αναφορές του βουλευτή έρχονται με αφορμή τις νέες δηλώσεις πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
«Αυτό που έχει πολιτική ουσία και σημασία είναι ότι η χώρα το 2010 οδηγήθηκε στο Μνημόνιο από πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου τότε είχε την διαπραγματευτική ισχύ και τα όπλα για να αποφύγει την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο, αλλά δεν το έπραξε και η ευθύνη του είναι πολύ μεγάλη», υπογράμμισε ο κ.Καραγκούνης, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όσο αφορά την υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση».
Τέλος, έκρινε αρνητικά τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέροντας πως η οικονομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, επικαλούμενος και τα σημερινά στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ (link) που εξέδωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
«Η ακολουθουμένη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί αποδεδειγμένα σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.
Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται ότι η χώρα μπορεί να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και των πλεονασμάτων αλλά κυρίως στη δημιουργία θέσεων εργασίας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης