Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεγκέρογλου: Ο Σπίρτζης κτίζει βήμα – βήμα τη νέα διαπλοκή – Μνημονιακός υπουργός ο Πολάκης

Κεγκέρογλου: Ο Σπίρτζης κτίζει βήμα – βήμα τη νέα διαπλοκή – Μνημονιακός υπουργός ο Πολάκης
Για καθεστωτική αντίληψη κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη ότι «βήμα – βήμα κτίζει τη νέα διαπλοκή».
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι τόσο μεγάλο ποσοστό συμπληρωματικής εργολαβίας  - 30% - δεν έχει δεν έχει δοθεί τα τελευταία 10 χρόνια σε έργο αυτού του μεγέθους, αναφερόμενος στο οδικό έργο Καλλονής- Σιγρίου στη Λέσβο, και συνδέοντας την κίνηση αυτή του υπουργού Υποδομών με τη συμμετοχή του επιχειρηματία, Χρ. Καλογρίτσα στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Η τεχνική επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών έδωσε την έγκριση της για τη συμπληρωματική εργολαβία ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ στον κ.Καλογρίτσα.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων δεν έχει αποφανθεί για το θέμα, πιστεύω να κάνει τη δουλειά της» είπε ο κ.Κεγκέρογλου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν απλώς σκιές, αλλά διαδρομές που μας οδηγούν σε άλλες σκέψεις όπως η αδειοδότηση των καναλιών, όταν τα ίδια πρόσωπα είναι εδώ και εκεί συνδέονται εκ των πραγμάτων».
«Ο Χρήστος Σπίρτζης χτίζει βήμα- βήμα τη νέα διαπλοκή» τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος προειδοποίησε τους κυβερνώντες ότι θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθεστωτική αντίληψη.
«Εκλεκτός του κ. Σπίρτζη είναι σίγουρα ο κ. Καλογρίτσας, αν είναι της κυβέρνησης θα το δούμε.
Ο κ. Σπίρτζης εκφράζει το πολύ κακό παρελθόν, και το σύστημα μελέτης κατασκευής χωρίς τους όρους διαφάνειας που αποφάσισε, κάνει τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών απόλυτο κυρίαρχο στα δημόσια έργα.
Πρόκειται για μεγάλη οπισθοδρόμηση» είπε ο κ.Κεγκέρολγου, ο οποίος έβαλε και κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη.
«Τον είχα ρωτήσει σε μια εκπομπή ‘‘αν σου φέρει ο Τσίπρας μνημόνιο τι θα κάνεις, θα το υπογράψεις;’’
Είχε απαντήσει ‘‘εγώ φορώ παντελόνια και θα παραιτηθώ...’’.
Ήταν στο χώρο της άκρας Αριστεράς στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ και τώρα έχει γίνει μνημονιακός υπουργός και προσπαθεί να διατηρήσει τη πρότερη του συμπεριφορά σε μνημονιακή κυβέρνηση.
Στο σημερινό υπουργικό κοστούμι προσπαθεί να χωρέσει τον παλιό Πολάκη της ΑΝΤΑΡΣΙΑ.
Γίνεται; Δεν γίνεται» υποστήριξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης