Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν.Δ.: Ο κ. Παππάς είτε ψεύδεται, είτε αγνοεί βασικές αρχές του Δικαίου

Ν.Δ.: Ο κ. Παππάς είτε ψεύδεται, είτε αγνοεί βασικές αρχές του Δικαίου
Ο υπουργός Επικρατείας λέει μισές αλήθειες σε σχέση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κανάλια
Σκληρή απάντηση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, ο οποίος χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ακούραστο συνήγορο των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών».
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται το κράτος δικαίου από τα πλήγματα που δέχεται καθημερινά από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Συστήνουμε στον υπουργό - καναλάρχη όταν ερμηνεύει τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας υπό το σχήμα “υπέρ ή κατά” των καναλαρχών να μην κρίνει κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.
Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι υπέρ ή κατά των καναλαρχών γιατί πολύ απλά είναι με τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την πολυφωνία.
Αυτή είναι η διαφορά μας με τον κ. Παππά.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευθεί αυθαίρετα την εξουσία του και να ελέγξει όλους όσοι ενημερώνουν τον ελληνικό λαό.
Και για να το πετύχει αυτό, κατά την προσφιλή του τακτική, λέει μισές αλήθειες σε σχέση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε επίπεδο αναστολής και αποκρύπτει ότι η αίτηση αναστολής δεν αποτελεί πρόκριμα για την απόφαση της Ολομέλειας.
Κουβέντα όμως για την ταμπακιέρα. Για ποιο λόγο θέλει να ολοκληρώσει άρον - άρον το διαγωνισμό και δεν αναμένει την κρίση ουσίας του ΣτΕ;
Γιατί, δεν αναμένει την απόφαση επί της συνταγματικότητας της διάταξης με την οποία μεταβίβασε τις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ. στον εαυτό του;
Εν κατακλείδι. Ο κ. Παππάς είτε λέει ψέμματα, είτε αγνοεί βασικές αρχές του Δικαίου.
Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος είναι».

Νωρίτερα το BankingNews.gr ανέφερε:

Παππάς: Ακούραστη συνήγορος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών η ΝΔ

«Για άλλη μια φορά η ΝΔ λειτουργεί ως ακούραστη συνήγορος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε ανακοίνωση - απάντηση σε όσα του προσάπτει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Παράλληλα, τονίζει πως η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της και σημειώνει σκωπτικά: «Ενημερώνουμε τη ΝΔ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού».
«Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας"», επισημαίνει ο κ. Παππάς, καθιστώντας σαφές πως «σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει άμεσα το διαγωνισμό»
«Μήπως η ΝΔ επιθυμεί να αγνοήσουμε την απόφαση διότι δεν είναι αρεστή σε κάποιους ιδιοκτήτες;», ερωτά περιπαικτικά ο υπουργός.

Ν.Δ.: Αλλιώς αντιλαμβάνεται τη νομιμότητα ο κ. Φίλης και αλλιώς ο κ. Παππάς

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, σχετικά με την τακτική που ακολουθείται στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.
Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται τα εξής:
Να περιμένει η Κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν προχωρήσει σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις ή σε εφαρμογή ήδη υφισταμένων;
Ναι ή όχι;
“Ναι” απαντά η Κυβέρνηση, όταν αυτό αφορά στο Τέμενος.
Αυτό είπε σήμερα στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός κ. Φίλης.
Ισχυρίστηκε ότι η Κυβέρνηση περίμενε να αποφανθεί πρώτα το Συμβούλιο της Επικρατείας επί σχετικών προσφυγών και μετά να προχωρήσει στη σχετική με το Τέμενος νομοθετική ρύθμιση.
“Όχι” απαντά η Κυβέρνηση όταν αυτό αφορά στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών.
Αυτό έχει κάνει πράξη ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς.
Επιμένει να συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία αυτή, αγνοώντας το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφανθεί επί της ουσίας για τις πολλές προσφυγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του σχετικού διαγωνισμού.
Άλλη αντίληψη περί νομιμότητας έχει ο κ. Φίλης και άλλη ο Υπουργός - Καναλάρχης.
Είναι βέβαιο πια ότι ο κ. Παππάς επείγεται να υλοποιήσει με κάθε τρόπο το κυβερνητικό σχέδιο χειραγώγησης της Ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης