Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών: Δεν υπάρχει διεθνές προηγούμενο που να μας δεσμεύει νομικά

tags :
ΥΠΕΞ για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών: Δεν υπάρχει διεθνές προηγούμενο που να μας δεσμεύει νομικά
Η κυβέρνηση της Σουηδίας έδωσε πολιτικό άσυλο σε Τούρκους που δεν συμμετείχαν ενεργά στην απόπειρα πραξικοπήματος αναφέρουν πηγές από το ΥΠΕΞ
Δεν δημιουργεί διεθνές προηγούμενο που να δεσμεύει νομικά την Ελλάδα αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας το πολιτικό άσυλο που έδωσε η κυβέρνηση της Σουηδίας σε Τούρκους πολίτες.
Το ΥΠΕΞ έσπευσε να διαχωρίσει την υπόθεση της χορήγησης πολιτικού ασύλου που έδωσε η Σουηδία σε Τούρκους πολίτες που ζουν στη Σουηδία, με αυτή των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα.
«Η σουηδική κυβέρνηση έδωσε πολιτικό άσυλο σε Τούρκους που ζουν στη Σουηδία και δεν συμμετείχαν ενεργά στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο και μετέσχαν στο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι στρατιωτικοί που διέφυγαν στη χώρα μας από την Τουρκία με στρατιωτικό ελικόπτερο μετέσχαν σε πραξικόπημα που ως στόχο είχε την ανατροπή μιας νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης» επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την  επισήμανση αυτή δεν προδικάζεται κάτι ως προς την εξέταση των αιτημάτων ασύλου των «8» Τούρκων στρατιωτικών, αναφέροντας πως η εξέταση των αιτημάτων τους θα γίνει σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης