Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Χρυσή Αυγή αποκαλύπτει: Οι Έλληνες πεινάνε και στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες πάει πακτωλός χρημάτων

Η Χρυσή Αυγή αποκαλύπτει: Οι Έλληνες πεινάνε και στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες πάει πακτωλός χρημάτων
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος κατέθεσε ερώτηση προς το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες
Τη στιγμή που οι φόροι επιβάλλονται ο ένας μετά τον άλλο, τη στιγμή που οι συντάξεις έχουν μειωθεί, ενώ περισσότεροι από 1 εκατ. Έλληνες είναι άνεργοι, με τις ευλογίες της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για τις ΜΚΟ.
Αυτό προκύπτει άλλωστε από την απάντηση που έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Κούζηλος είχε καταθέσει την εξής ερώτηση προς το υπουργείο Εργασίας:
ΘΕΜΑ: «Χρηματοδότηση ΜΚΟ για λαθρομετανάστες από το κράτος»
Από το 2015 το ελληνικό κράτος χρηματοδοτεί ΜΚΟ για την λαθρομετανάστευση. Οι ΜΚΟ “ΑΡΣΙΣ–ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ”, “ΠΡΑΞΙΣ” (PRAKSIS), “ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ”, “ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, “ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ” κλπ. Χρηματοδοτήθηκαν από εθνικούς πόρους, την ίδια ώρα που η χώρα μας ζει τραγικές καταστάσεις και ο Έλληνας πολίτης δοκιμάζεται.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1) Ποιες ΜΚΟ έχουν λάβει κρατική χρηματοδότηση το 2015 και τι ποσά;
2) Από πού βρέθηκαν τα χρήματα;
3) Ποιες ΜΚΟ θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση για το 2016 και τι ποσά;
Ωστόσο, η απάντηση του υπουργείου ήταν σοκαριστική, εάν αναλογιστεί κανείς τα δεινά που υφίσταται ο ελληνικός λαός.
Δείτε παρακάτω την απάντηση της κ. Φωτίου:




Πάντως, σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, στην παραπάνω λίστα δεν περιλαμβάνονται τα κονδύλια που δόθηκαν για την κατασκευή των Hot Spot, για τη σίτιση των προσφύγων κ.ο.κ.
Αντιθέτως περιλαμβάνονται αυστηρά και μόνο τα λεφτά που δόθηκαν στις ΜΚΟ για να διαχειρίζονται αυτές τις υποδομές.
Επίσης, η παραπάνω λίστα δεν περιλαμβάνει τον πακτωλό των χρημάτων που δόθηκαν στις ΜΚΟ απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μόνο αυτά που βγήκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό (σσ. το κύριο μέρος της χρηματοδότησης των ΜΚΟ γίνεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση).
Παράλληλα, όμως, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για... εξτραδάκια.
Ενδεικτικά, το κόμμα αναφέρεται στις περιπτώσεις των ΜΚΟ ARSIS, PRAKSIS και «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» που διαφημίζονταν από φυλλάδιο που μοίραζαν οι Τούρκοι δουλέμποροι στους πρόσφυγες.
«''Συμπτωματικά'', οι ΜΚΟ που διαφημίζονταν στο φυλλάδιο των Τούρκων δουλεμπόρων είναι οι ίδιες που λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα από το ελλαδικό προτεκτοράτο. Τυχαίο;» επισημαίνει η Χρυσή Αυγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης